Închide

Fără directori pe viață la societatea Județului care administrează parcurile industriale. Prefectul a eșuat să-l salveze pe Găvrea

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 18, 2018 0 1301

Instanța a respins acțiunea formulată în contencios administrativ de prefectul Ioan Aurel Cherecheș împotriva hotărârii Consiliului Județean prin care s-a decis înlocuirea directorilor societății Tetarom și organizarea de concursurii pentru respectivele funcții de conducere. Decizia nu este definitivă, însă este vorba despre primul semnal dat de magistrații clujeni că deciziile de a „decapita” societățile și regiile din subordine, luate toamna trecută de președintele Consiliul Județean, Alin Tișe, au fost corecte.

Consiliul Județean a adoptat, la inițitiva președintelului AlinTișe, mai multe hotărâri prin care au fost schimbați directorii societăților și regiilor care aparțin instituției. Tișe spunea despre acești diectori, unii dintre ei de peste unul-două decinii în funcție, că se cred în „antecamera lui Dumnezeeu” și că refuză să mai răspundă în fața cuiva.

Deciziile au vizat, printre altele, conducerea societății Tetarom care administrează parcurile industriale, conducerea Aeroportului sau a Companiei de Apă Someș. Toate aceste hotărâri au fost atacate de prefectul Ioan Aurel Cherecheș în contencios administrativ, după ce mulți dintre directori care avea susținerea PSD s-au revoltat împotriva decizieilui Tișe.

Săptămâna trecută, magistrații au respins una dintre aceste acțiuni ale Prefectului împotriva Hotărârii nr 224 din 22 septembrie 2017, care prevedea înlocuirea directorilor de la Tetarom şi organizarea de concursuri pentru funcţiile de conducere. Soluția nu este definitivă și se poate ataca cu recurs.

Mai multe detalii, pe muzicainstantelor.ro, TIŞE CÂŞTIGĂ PRIMA PARTIDĂ CU PREFECTUL CHERECHEŞ PENTRU SCHIMBAREA DIRECTORILOR.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu