Închide

Facultatea de Matematică și Informatică a UBB lansează master pentru „job-urile viitorului”. Care sunt specializările?

Economie by Kristina Reştea - apr. 06, 2022 0 271

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca lansează un program de masterat care va pregăti studenții pentru „joburile viitorului”. Acesta este pregătit în parteneriat cu două companii și ar urma să îi pregătească pe cursanți cu certificări tehnice foarte căutate pe piața muncii.

Facultatea de Matematică și Informatică este cea mai mare facultate de Informatică din România, potrivit UBB. În dezvoltarea programului, Universitatea este susținută de doi dintre partenerii săi: SAS – companie care oferă soluții Advanced Analytics și Banca Transilvania – cea mai mare bancă din România. Programul va pregăti specialiști în domeniul ingineriei datelor.

Masteratul se adresează atât proaspeților absolvenți de facultate, cât și profesioniștilor care doresc să aibă competențe în colectarea, prelucrarea și interpretarea datelor în organizații.

Curricula  programului contribuie la dezvoltarea competențelor de analiză a informațiilor cu instrumente specifice Inteligenței Artificiale în cadrul unor proiecte cu date reale coordonate de experți din mediul academic și cel industrial, susțin reprezentanții UBB.

Programul cuprinde două specializări SAS, Advanced Analytics și Data Science, și oferă posibilitatea obținerii de certificări foarte căutate în industrie, precum: Visual Business AnalyticsStatistical Business AnalystSAS Programming SpecialistMachine Learning Specialist sau Nature Language Processing and Computer Vision.

Programul de studii este oferit în limba engleză, cu derulare pe parcursul a doi ani și cu posibilități privind stagii de intership la Banca Transilvania, dar și la alți actori din domeniu.

 „Știința datelor reprezintă un domeniu interdisciplinar emergent, care are potențialul de a revoluționa aproape orice industrie și de a avea un impact pozitiv asupra societății. Facultatea de Matematică și Informatică, prin specialiștii săi în acest domeniu și colaborarea cu specialiști din industrie, va contribui la dobândirea de cunoștințe și competențe necesare celor care doresc să exceleze în acest domeniu’’, spune Anca Andreica, decan al Facultății de Matematică și Informatică.

 

“SAS sprijină sinergia dintre mediul academic și sectorul privat investind în inițiativa Talent Connection, program care își propune să conecteze industria cu mediul academic prin dezvoltarea competențelor specialiștilor români în domeniile analizei avansate de date și data science”, declară Asiraf Pandele, Customer Sales Manager SAS România.

„Data science este unul dintre domeniile viitorului, cu aplicabilitate foarte largă. La Banca Transilvania, echipa specializată în analiza datelor contribuie la transformarea experienței clienților noștri, permițându-ne să le oferim serviciile și produsele optime. Acest masterat este o oportunitate de specializare teoretică și practică”, afirmă Nevenca Doca, Director Executiv Senior Resurse Umane, Banca Transilvania

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare