Închide

Fabrica transformată în centru de artă, din Cluj, deschide sezonul expozițional de toamnă peste câteva zile cu 17 expoziții noi

Cultură by Actual de Cluj - sept. 07, 2020 0 428

Fabrica transformată în centru de artă, din Cluj, deschide sezonul expozițional de toamnă peste câteva zile cu 17 expoziții noi și proiectele a trei artiști din afara țării care expun în premieră la Cluj.

Centrul de Interes, cum e numită acum fosta fabrică din spatele gării din Cluj-Napoca transformată în centru de artă, vernisează noul sezon expozițional în 11 septembrie, între orele 16 și 20, și invită clujenii la cel mai mare eveniment de artă contemporană al toamnei. ”În premieră la Cluj vor expune o serie de artiști internaționali: Alfredo Pirri, unul dintre cei mai cunoscuți artiști contemporani din Italia, Szűcs Attila, unul dintre cei mai importanți pictori ai artei contemporane ungare și fotograful belgian Tomas Bachot. În plus, curatoarea Valentina Valentini va prezenta la Cluj o avanpremieră parțială a unei expoziții ambițioase care explorează istoria artei video italiene și care va fi prezentată în 2021, în mari muzee din Roma și Milano. Programul este completat cu expoziții și proiecte care aduc în prim plan peste 30 de artiști și designeri români”, explică artiștii.

Sezonul expozițional de toamnă are un focus special pe arta contemporană italiană prin prezența în premieră la Centrul de Interes a artistului Alfredo Pirri, ale cărui lucrări au fost expuse în cadrul a patru ediții ale Bienalei de la Veneția sau la muzeul de artă contemporană MoMA din New York, și a curatoarei Valentina Valentini. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Consulatului Republicii Italiene la Cluj, iar la vernisaj va fi prezent consulul Italiei la Cluj, Massimo Novali.

Vineri, 11 septembrie, expozițiile și proiectele de la etajele 1, 3, 4 și 5 vor fi deschise între orele 16 și 20. Accesul publicului se va efectua controlat și gradual, iar în momentul în care se atinge numărul maxim de persoane permis se va intra pe măsură ce alți vizitatori părăsesc spațiul expozițional.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu