Închide

Fabrica de medicamente din Cluj construită de Stada, prima construită de la zero din România în ultimele decenii, va fi ”una dintre cele mai interesante fabrici din Europa”

Economie by Actual de Cluj - iun. 01, 2023 3 10792

Fabrica de medicamente din Cluj construită de Stada, prima construită de la zero din România în ultimele decenii, va fi ”una dintre cele mai interesante fabrici din Europa”, spune directorul Mihai Fugarevici.

”Este prima fabrică de medicamente construită de la zero în România, în perioada modernă. Am plecat de la o investiţie de 48 mil. euro, dar sărim uşor de 60 de mil. de euro spre finalul investiţiei”, a spus el la conferința  ZF Reindustrializarea României. ”Probabil că va fi una dintre cele mai interesante fabrici din Europa: capacitatea de producţie este uriaşă, datorită tehnologiei. Sunt 12 linii de producţie care vor livra câte o cutie de medicamente pentru fiecare trei cetăţeni ai Europei”.

Grupul german Stada, prezent şi în România prin subsidiara Stada România, a marcat vânzări de 3,8 miliarde de euro în 2022, echivalentul unei creşteri de 11% faţă de anul precedent, în timp ce EBITDA s-a majorat cu 17%, până la 875 de milioane de euro.

Grupul Stada este unul dintre cele mai mari companii farma­ceu­tice din Germania şi a intrat pe piaţa ro­mâ­nească printr-o sub­si­diară în anul 1992. Compania este prezentă în 120 de ţări, având 20 de fabrici. În România, prezenţa Stada include sediul din Bucureşti, un laborator de testare a produselor în Timişoara, dar şi un depozit de medicamente, tot în Timişoara.

3 comentarii

  1. reindustrializarea României este de fapt industrializarea germanilor. Până la urmă toate corporațiile astea iși repatriază profitul fiind cei mai mari creatori de evaziune fiscală

    In acest timp statul român le oferă subvenții de ramură sau de instalare, taxe mici, zero control ANAF și forță de muncă deja calificată pe banii noștri. In plus germanii relochează pentru că aici e energia ieftină, in timp ce la ei a explodat de cand au explodat conducta. EFECTUL? O să plătiți voi facturi mai mari că dacă crește cererea de energie o să crească iar prețul.

    In fine, firmele astea aduc masiv migrație, o să regretați amarnic că s-a spart conducta cu migranti cand o să avem primele atentate și crime cu substrat migrațional. Cand firmele se vor căra o să vă lase vouă pe șomaj mii de migranți etc.

    nu, nu vă faceti iluzii. Corporațiile rad tot, plătesc minimal, in timp ce statul român are datorii uriașe pe care VOI o să le plătiti că atunci cand FMI o să crească impozitele să vă ia banii cu dobandă inapoi, corpoiratiile minunate se vor căra acasă .

Scrie un comentariu