Închide

Expoziție de afișe din Germania, Austria și Elveția, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vernisajul are loc peste câteva zile, la 30 de ani de existență a Centrului Cultural German

Cultură by Actual de Cluj - mart. 05, 2024 0 233

Expoziție de afișe din Germania, Austria și Elveția, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, vernisajul are loc peste câteva zile, la 30 de ani de existență a Centrului Cultural German din Cluj-Napoca.
Expoziția ”100 Beste Plakate 22 / Cele mai bune 100 de afișe ’22” e deschisă la Cluj între 7 și 24 martie. Vernisajul expoziției va avea loc joi 7 martie la ora 18 la sediul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, în palatul Banffy din piața Unirii 30. Expoziția aduce în prim-plan cele mai inovatoare și expresive elemente din designul de afișe din Germania, Austria și Elveția din anul 2022. Competiția a implicat numeroși designeri consacrați, studenți, academii de artă, agenții, clienți și proiecte individuale. Expoziția rezultată în urma competiției străbate lumea în fiecare an. După ce a călătorit în Coreea de Sud, Elveția, Germania, Republica Moldova, Slovenia, expoziția ”100 Beste Plakate 22” ajunge acum la Cluj.
Competiția ”100 Beste Plakate” este unul dintre cele mai vechi concursuri de design din Europa, funcționând în diverse formate încă din 1966. În 1980, competiția a dobândit titlul pe care l-a păstrat până în prezent – ”100 Beste Plakate”, adică ”Cele mai bune 100 de afișe”. În anul 2002 a apărut prima selecție germano-austriaco-elvețiană sub numele „100 Beste Plakate 01”. Proiectul a avut până acum peste 20 de ediții.
”Expozițiile anuale oferă o perspectivă fascinantă asupra culturii contemporane a afișelor și promovează diferitele abordări și stiluri ale artiștilor și designerilor participanți. De la mesaje politice la evenimente culturale și până la reprezentări de produse, afișele premiate acoperă o gamă largă de subiecte”, arată organizatorii. Selecția anului 2022 cuprinde 48 de afișe din Germania, 43 din Elveția și 9 din Austria. La concurs au participat 663 de persoane cu un total de aproape 2.300 de afișe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu