Închide

Explicația pentru care Clujul a irosit 295 de doze de vaccin anti-Covid, cele mai multe din România de la începutul campaniei de vaccinare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 23, 2021 0 1068

În județul Cluj s-au irosit cele mai multe doze de vaccin anti-Covid de la începutul campaniei naționale de vaccinare, peste 290. Cea mai mare parte s-a pierdut la Institutul de Gastroenterologie, unde s-ar fi stricat un frigider în care erau depozitate doze de vaccin destinate personalului medical din spital.

295 de doze de vaccin anti-Covid-19 s-au pierdut la Cluj de la începutul campaniei naționale de vaccinare. Dintre acestea, peste 230 într-un singur loc, la Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca. Potrivit Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, un frigider cumpărat recent pentru depozitarea vaccinurilor destinate personalului medical din spital s-a stricat într-o noapte, iar dozele de vaccin au fost aruncate fiindcă nu se mai puteau administra din moment ce nu s-a respectat temperatura la care trebuia ținut. Alte aproximativ 60 de doze de s-au irosit în Cluj în mai multe spitale din neglijență, depozitare neconformă sau din cauza unor programări nerespectate.

De la începutul campaniei, în județul Cluj au fost vaccinate aproape 24.000 de persoane.

1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 au fost irosite de la începutul campaniei de vaccinare în România și până pe 21 ianuarie. Cele mai multe pierderi s-au înregistrat în județul Cluj.
„Până la 21 ianuarie inclusiv, s-au înregistrat 1.205 pierdute (0.29% din totalul dozelor utilizate), din motive neimputabile. Aceste motive au fost: deteriorarea flacoanelor, prin spargere, reconstituirea greșită și devierea de la condițiile de temperatură pentru asigurarea stabilității optime a vaccinului, atât înainte, cât și după reconstituire”, a precizat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 la solicitarea hotnews.ro.
Cele mai multe doze irosite au fost la Cluj, respectiv 295 (24,5%), București – 202 (16,8%), Iași – 195 (16,2%) și Hunedoara – 108 (9%).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare