Închide

Expertiză la blocul din Cluj unde a explodat un apartament. Locatarii nu vor fi evacuați!

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 21, 2016 0 401

Bilaț negru în Cluj, după explozia de duminică dimineața a unui apartament dintr-un bloc de locuințe situat în cartierul Grigorescu. O tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale. 

Explozie într-un bloc din cartierul Grigorescu. O tânără e în stare gravă în spital

O ședință a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a exploziei la un blocul situat pe strada fântânele a avut loc, de urgență, la prefectura Cluj. „În urma şedinţei, s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj. Urmează ca, în perioada imediat următoare, să se facă o expertiză amănunţită privind identificarea cauzelor şi efectelor exploziei. Furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică şi apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepţia celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări). S-a stabilit, de asemenea, necesitatea informării preventive a populaţiei prin comunicate de presă pentru utilizarea în conformitate cu instrucţiunile în vigoare a alimentării cu gaze naturale. Instituţiile statului, cu responsabilităţi în domeniu, continuă monitorizarea la faţa locului până la remedierea situaţiei”, au anunțat reprezentanții prefecturii Cluj.

La întâlnire, desfăşurată în cabinetul prefectului de Cluj, au participat primarul Emil Boc, Șeful Inspectoratuluide Poliție Tudor Grindean, colonel , Florinel Budişan, IJJ Cluj, Cristian-Elly Paliştan, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile, colonel Ion Moldovan, inspector şef ISU Cluj. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Regional în Construcţii NV şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, E.ON Gaz, ai Companiei de Apă Cluj, medic-şef UPU-SMURD Cluj, Adela Golea.

sursa foto: Prefectura Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare