Închide

EXCLUSIV Walter jr. rupe tăcerea: “Nu e nici o ofertă pentru club. Avem discuții, dar nu cu acest Giurgiu. Primăria nu se implică acum.” Umbra Anamariei Prodan bântuie din nou spre Cluj.

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 11, 2015 1 2289

Fiul lui Florian Walter vorbește despre situația în care a ajuns Universitatea Cluj. George Walter susține că nu există nici o ofertă concretă pentru preluarea Universității, iar cu Mihai Giurgiu, presupusul om de afaceri clujean care s-ar fi angajat să achiziționeze clubul, a avut o singură întâlnire. “Vă spun eu cine este acest domn. Vă spun când ne-am întâlnit și ce mi-a spus. Și cu cine-a venit să ia clubul.”

Mihai Giurgiu continuă să facă vâlvă în mass-media, acuzând familia Walter că a oprit o tranzacție ca și făcută. „Am oferit 350.000 de euro şi să plătesc toate datoriile. Tranzacţia a căzut însă pentru că familia Walter a crescut preţul la 1,5 milioane de euro. Nu vreau să intru în acest joc murdar. Dacă nu se face o tranzacţie în 20 de zile lucrătoare, se va intra în faliment şi nu cred că e posibil aşa ceva. Eu cred că se doreşte falimentul pentru simplul fapt că Walter nu doreşte să iasă la iveală nişte lucruri din vechea societate. Interesul este falimentul”, a spus Giurgiu, potrivit prosport.ro.

George Walter, fiul fostului patron, susține că a avut o singură discuție cu Giurgiu înainte de finala Cupei României. Directorul sportiv de la “U” Cluj spune că i-a cerut lui Giurgiu garanții financiare pe care acesta nu le-a putut oferi. “Am avut o singură întâlnire înainte de finală, de meciul cu Steaua, dar n-a fost nimic concret. A zis că vrea să plătească 100.000 de euro, eu i-am zis că nu ia un apartament. Normal el ar fi trebuit să achite un milion și ceva de euro, banii intrați prin creditare în club din momentul deschiderii insolvenței. A spus apoi că oferă 300.000 și-am fost de acord, doar că oferă-ne o garanție că ai resurse ca să susții echipa, că poți plăti datoriile curente, că o poți menține în viață. El n-a putut face asta. A sunat-o apoi pe Marieta Anastasescu, administratorul judiciar, și i-a spus că a virat banii în cont, dar nu știe nimeni în care cont. El nu este credibil și n-a putut oferi absolut nici o garanție. Și am văzut că și minte, că a negociat cu mama, cu mama vitregă a mea, cu fratele meu Cosmin și cu nu știu cine. Astea-s povești, nimic mai mult. El n-a discutat cu nimeni din familia mea în afară de singura întâlnire pe care am menționat-o. Noi încercăm să lăsăm cuiva clubul, dar de ce l-am da unuia care nu poate oferi nici o garanție că lucrurile vor merge mai departe. E interesant că avocatul care îl reprezintă este Dan Idița. Mai multe nici nu vreau să spun”, a răbufnit Walter jr.

Dan Idita este un apropiat al familiei Reghecampf    foto:sptfm.ro

Dan Idita este un apropiat al familiei Reghecampf foto:sptfm.ro

Avocatul menționat în negocieri este un apropiat al familiei Reghecampf, fiind văzut de mai multe ori în compania celor doi soți Anamaria și Laurențiu. Acesta i-a și reprezentat în mai multe probleme juridice pe cei doi.

“Nu știu ce vrea acest Giurgiu, de fapt. Mie de la început nu mi-a inspirat încredere. Când ne-am întâlnit mi-a zis că lui nu-i place pe stadion, că înjură derbedeii. A zis că are el grijă de derbedeii din galerie. Dacă pornești la drum cu idei din ăstea ce să mai spui? Am tăcut din gură, e clujean , poate știe el mai multe, nu știu”, a adăugat George Walter.

Acesta a mai spus că Primăria s-a interesat de situația echipei și-ar fi intenționat să o preia, dar a renunțat la idee. “Dacă erau datorii de 1 milion de euro în total, Primăria ar fi luat-o. Dar ele depășesc 2 milioane cu tot. Au zis că nu se bagă, că e prea mult și că, la o adică, o să preia ceva nou din liga a IV-a. Eu zic că tot acolo se ajunge cu cheltuielile. Tu pierzi trei-patru ani până să promovezi, ani în care sunt cheltuieli. Asta e părerea mea. Momentan implicarea primăriei nu cred că mai este de actualitate. Discutăm cu altcineva și sper să se reușească ceva pentru că timpul trece. Familia mea a ținut clubul ani de zile, dar nu mai avem bani, sunt toate aceste probleme. Nu mai sunt bani, îmi pare rău.

foto: stiridesport.ro

 

CITEȘTE ȘI Ce mascaradă! Omul care vrea să cumpere Universitatea dă țepe cu mașini aduse din străinătate. Acesta se laudă că ar fi susținut de niște investitori germani pentru preluarea lui “U”

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.