Închide

EXCLUSIV Scandal imens în care poate ajunge CFR Cluj. Ultimele transferuri ar fi ilegale! Clubul stă pe un butoi de pulbere

SportTop News by Catalin Suciu - sept. 01, 2016 0 1442

CFR Cluj și-a vândut mai mulți jucători în ultimele zile, dar clubul clujean poate intra într-un scandal fără precedent.

Formația clujeană i-a cedat în ultimele zile pe Davide Petrucci, Bruno Guima, Antonio Jakolis și Cristian Lopez. Petrucci s-a transferat la Rizespor (Turcia), Guima a fost dat afară, în timp ce Jakolis a fost vândut la Steaua, iar Lopez la RC Lens, în liga secundă din Franța. Dar problemele apar în momentul validării transferurilor.

Sursele actualdecluj.ro susțin că, cu excepția lui Petrucci, toate celelalte mutări nu sunt conforme cu regulamentele întrucât administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu, a refuzat să semneze actele. Clubul operează la capitolul transferuri cu două semnături, cea a administratorului special Iuliu Mureșan (sau a juristului Ivașcu Ionuț în calitate de consilier legal)- om de casă al patronului Paszkany Arpad – și cea a administratorului judiciar Zăvăleanu, acesta fiind responsabil de reorganizarea clubului, fiind desemnat de instanță să conducă societatea aflată în insolvență. CFR-ul i-a vândut pe Jakolis și Cristian Lopez pentru câteva sute de mii de euro, însă transferurile nu pot fi înregistrate legal fără semnătura, fără acordul lui Zăvăleanu. Inclusiv Guima a fost pus pe liber fără ca administratorul judiciar să fie înștiințat.

Și povestește o persoană din club că „Zăvăleanu e în conflict cu Ivașcu și cu fosta conducere cu Paszkany, în special. A semnat doar transferul lui Petrucci, în rest toate celelalte vor fi invalidate, nu sunt legale. Juristul Ivașcu îi trimite mereu actele la semnat, între ei nu mai există nici un dialog. Zăvăleanu a aflat din presă că Lopez a fost vândut în Franța.”

Contactat de actualdelcuj.ro, Zăvăleanu n-a dorit să comenteze sub nici o formă subiectul transferurilor. „Nu vreau să fac nici un comentariu”, a fost singura reacție a administratorului.

L-am sunat și pe juristul Ionuț Ivașcu și nici el n-a dorit să ofere o declarație oficială. „Vorbiți cu domnul președinte Iuliu Mureșan, eu nu am ce să vă spun. Și de unde aveți numărul de telefon?”.

Administratorul special Iuliu Mureșan a răspuns și susține că tot ce-a realizat CFR-ul în ultimele zile înseamnă un câștig pentru club. Dar subiectul autorizării transferurilor de către administratorul judiciar rămâne nelămurit.  „În general, administratorul judiciar supervizează cheltuirea banilor. N-am luat un jucător fără să avem acoperire în buget. Am fost nevoiți să vindem jucători că nu aveam bani de salarii. Ne-am asigurat un buget care nu e mare, dar ne acoperă nevoile până la campionatul următor. Am scos clubul dintr-o constrângere financiară. De anul trecut de când l-am vândut pe Tade și Muniru, plus ceilalți, am făcut 2 milioane și ceva de euro într-un an. Suntem obligați prin planul de reorganizare să vindem jucători, pentru că la capitolul acționari, ajutorul e minim, foarte scăzut. Banii nu ne ajung nici așa. Pe toți jucătorii vânduți i-am adus cu aproape zero bani. Celor trei jucători și încă patru, care au plecat, le expirau contractele în iunie 2017. Transferurile în vest s-au terminat ieri, în 31. Dacă ieri nu vindeam jucători, azi jucătorii erau contactați de agenți și erau puși să semneze precontracte cu alte cluburi și plecau gratis. Era o daună totală. Dacă vreau să iau un jucător, fac un referat către firma care se ocupă administrare, către RTZ și acolo precizez că e nevoie de asta, asta, ce cheltuieli sunt. Dar când vinzi ca să supraviețuiești, de ce n-ai fi de acord? E vreme să semneze administratorul. Eu nu am discutat cu el pentru că nu îmi permite legea”,  ne-a declarat Iuliu Mureșan.

Discuții sistate 

Unul dintre motivele neînțelegerilor din club ar fi juristul Ivașcu, mai spun sursele actualdecluj.ro. Deși a primit acordul justiției de a-și relua poziția la CFR Cluj, președintele Iuliu Mureșan nu are dreptul de a comunica cu administratorul judiciar în mod direct și o face prin intermediul juristului Ivașcu, care n-ar transmite mereu cele necesare. „E o lipsă de comunicare, de-aici pleacă toate”, mai spune o persoană din club.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare