Închide

EXCLUSIV Gigi de la Cluj. Hoban ajunge în ipostaza lui Pintilii la FCSB. În Gruia se pregăteşte marea revenire! PLUS: De ce s-a întors Mandorlini la Cluj

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 04, 2024 0 698

Modelul Gigi Becali pare să prindă şi la CFR Cluj, mai cu seamă că echipa e în afara tuturor obiectivelor în acest sezon. Patronul Varga, care are de recuperat peste 20 de milioane de euro de la CFR, bani cu care a creditat echipa, nu mai are răbdare cu nimeni.

„Când pierde cum a făcut-o la Hunedoara, îi ia pe toţi la rost. Nu e bine să stai în faţa lui sau să vorbeşti cu el”, spune un apropiat al clubului „feroviar”.

Varga se implică de o bună perioadă la echipă şi nu e o noutate pentru nimeni, mai spun persoane din club.  Patronul ştie mereu echipa de start, are opinii şi impune, la nevoie, fotbalişti, iar când nu se întâmplă cum vrea el, urmează haosul.

E de notorietate un episod din 2018, când pe bancă se afla actualul selecţioner Edward Iordănescu. La pauza meciului cu Malmo, din preliminariile Ligii Campionilor, la scorul de 1-0 pentru suedezi, Varga l-a sunat pe Cristian Panin, team-manager, pe bancă, şi i-a cerut schimbarea lui Arlauskis. Ruşinat de situaţie, „Pană” nici măcar nu a îndrăznit să-i spună lui Iordănescu, dar actualul selecţioner a aflat la scurt timp de veleităţile de antrenor ale patronului.

„În prima repriză din meciul cu Malmo am primit gol. Patronul l-a sunat pe team manager și i-a spus că portarul trebuie schimbat. Iordănescu a refuzat. Atunci patronul s-a înfuriat și a spus că va fi dat afară după a doua repriză. Antrenorului nu i-a venit să creadă, dar am pierdut și a fost nevoit să plece”, a povestit ulterior croatul Damjan Djokovic, aflat în prezent la Rapid.

Nici Iordănescu nu a infirmat intenţia lui Varga.

„Era vorba despre Arlauskis. Eu am aflat mai târziu informația. Oricum, nu o luam în calcul. Nu poți să vorbești de schimbarea unui portar care a contribuit la performanțele obținute de echipă până în acel moment. Arlauskis este o voce solidă în vestiar, iar pe mine nu mă clintesc aceste lucruri, trec pe lângă mine. Aceste lucruri nu le voi accepta niciodată”, a spus  Edi Iordănescu.

Alfel, Varga s-a săturat să pompeze milioane de euro la CFR Cluj, iar înfrângerea cu Hunedoara, din Cupă, când a pierdut cu 0-4, i-a pus capac. Patronul CFR-ului e pregătit să urmeze întocmai modelul Gigi Becali, care schimbă fotbaliştii după bunul plac.

Cum sezonul e aproape ratat de clujeni, Varga pare din ce în ce mai hotărât să procedeze aşa cum o face Becali la FCSB.

„Hoban abia a început să antreneze la juniori, nu are nici o treabă cu echipa mare.   Cu toate astea, el e antrenor principal şi poate fi un bun ascultător.  Cine să-l creadă pe Hoban? Toţi joacă pentru bani. Dacă vor fi rezultate, vor fi pentru bani, nu pentru Hoban sau Dican sau orice alt antrenor”, spune un fotbalist din lotul clujenilor.

E bine de menţionat că Ovidiu Hoban e unul dintre favoriţii fostului antrenor Dan Petrescu, multiplu campion cu CFR în era Varga. Petrescu e aproape de o demitere în Coreea de Sud, unde se află în jumătatea de jos a clasamentului cu Jeonbuk.

„Nu e exclus ca Hoban să fie doar un paravan pentru revenirea lui Petrescu la vară”, mai spun surse din club.

Mandorlini vrea şcoală de fotbal

Revenit la Cluj la o zi după demiterea lui Adrian Mutu, italianul Andrea Mandorlini era dat ca antrenor la CFR Cluj. Tehnicianul nu va avea însă nici o legătura cu echipa lui Varga. Mandorlini deocamdată nu şi-a încheiat nici socotelile financiare cu CFR, de unde a fost înlăturat. E bine de ştiut că Mandorlini nu a demisionat, ci a fost retrogradat pe un post de scouter. Mandorlini are de recuperat o sumă mare de bani de la fosta campioană, dar nu e dispus să renunţe la nici un cent.

În plus, spun sursele actualdecluj.ro, Mandorlini a revenit la Cluj pentru că vrea să-şi deschidă anumite afaceri, principala ţintă fiind o şcoală de fotbal la standarde înalte.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare