Închide

Doi bărbați, dintre care unul pensionar din Legiunea Străină, au dat buzna peste un clujean de 82 de ani pe care voiau să-l jefuiască, după ce au aflat că are pensie mare și economii. S-au dat angajați la cablu, cu veste reflectorizante și mapă, ca să fie lăsați în casă

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iul. 23, 2021 0 671

foto arhivă

Doi bărbați, dintre care unul pensionar din Legiunea Străină, au dat buzna peste un clujean de 82 de ani pe care voiau să-l jefuiască, după ce au aflat că are pensie mare și economii; ca să li se deschidă ușa și-au luat veste reflectorizante și s-au dat drept angajați ai companiei de televiziune veniți să repare televizorul.

Nu e un scenariu de film s-a întâmplat în casa unui clujean care abia își înmormântase soția. Cei doi au bătut la ușă, s-au dat drept angajați ai companiei de televiziune, au fost poftiți în casă, moment în care l-au trântit pe bătrân la pământ, l-au imobilizat și au început să caute economiile pe care știau că le are. Bărbatul a suferit multiple contuzii, ceea ce i-a făcut pe cei doi să renunțe la căutări și să fugă, dar au fost prinși la scurt timp.

Incidentul a avut loc în 13 mai anul trecut, dimineața devreme. Cei doi, purtând veste reflectorizante și o mapă de culoare roșie, au sunat la interfonul persoanei vătămate și s-au prezentat ca fiind lucrători ai unei companii de telefonie mobilă, determinând-o astfel să le permită pătrunderea în apartamentul său, moment în care au imobilizat-o pe persoana vătămată, pentru a căuta bunuri, însă nu au găsit nimic. În schimb i-au cauzat persoanei vătămate leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Victima a explicat la proces că cei doi purtau veste reflectorizante și la solicitarea lor le-a condus în camera cu televizorul pentru a remedia problemele cu acesta, moment în care a fost prinsă din spate și imobilizată la podea de către unul dintre cei doi, în timp ce celălalt căuta bunuri și bani prin locuință. Persoana care l-a imobilizat stătea asupra persoanei vătămate, o ținea de gură și i-a spus ”Te omor! Taci, ca te omor!”.

După ce cei doi au fugit, bărbatul a mers la locuința unei femei căreia îi e rudă – e unchiul tatălui său – și i-a povestit ce s-a întâmplate. Femeia a putut observa că bătrânul avea sânge la gură ca urmare a faptului că a fost strânsă de gură, și sânge la nivelul mâinii stângi. Se pare că cei doi tâlhari știau de situația financiară a victimei chiar de la femeie, iar unul dintre cei doi autori îl vizita pe bătrân împreună cu aceasta, pentru a-i procura alimente și alte ncecesități. Între altele unul dintre cei doi tâlhari l-a însoțit pe bătrân și la priveghiul soției.  Din declarația de suspect a nepoatei bătrânului rezultă că inculpații au cunoscut faptul că persoana vătămată ar deține diferite sume de bani, că are o pensie de aproximativ 3.000 lei și economii, arătând că după înmormântarea soției victimei nepoata a mers împreună cu mama sa, cu unul dintre cei doi tâlhari la priveghi, moment în care persoana vătămată a povestit faptul că ar deține o sumă considerabilă de bani în casă, din economii.

Cei doi au fost condamnați la închisoare, însă cu suspendare; ambii au primit pedepse de trei ani de închisoare, cu suspendare. Unul dintre cei doi e în vârstă de 37 de ani, căsătorit și cu  un copil de 8 ani, pensionar în Legiunea Străină și fără loc de muncă.

Să mai spunem că decizia, dată de instanța Tribunalului Cluj în urmă cu două zile, poate fi atacată cu apel la zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare