Închide

EXCLUSIV Dialog halucinant la Comitetul Executiv al FRF. „Vreți toți la Cluj finala?” DA! Și s-a votat invers. Povești din culise. Reacția sponsorului principal

SportTop News by Catalin Suciu - apr. 23, 2015 2 2855

UPDATE

În urma materialului publicat de actualdecluj.ro, sponsorul principal al Cupei României a trimis redacției un comunicat pe care îl redăm integral.

Timișoreana, berea românească cu cea mai lungă tradiție, este suporter al fotbalului adevărat încă de la sfârșitul anului 2006, când ne-am alăturat competiției interne Cupa României în calitate de Sponsor Principal.

Suștinem Cupa România Timișoreana de nouă ani de zile și în tot acest timp, la fel ca și în cazul acestei ediții, am respectat deciziile Federației Române de Fotbal, inclusiv de alegere a stadionului pe care se va juca finala competiției. Timișoreana și-a asumat rolul de a le oferi suporterilor un spectacol care să amplifice experiența finalei unei competiții de tradiție cum este Cupa României. De-a lungul anilor, în afară de București, am susținut acest spectacol și în alte orașe din țară: Iași, Brașov, Timișoara, Târgu Jiu și Piatra Neamț.

Suntem convinși că fotbalul frumos se poate juca oriunde, iar spectacolul Cupei României Timișoreana îi va încânta pe toți suporterii.”

Textul inițial

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a votat cu 12 voturi pentru, o abținere și unul împotrivă, disputarea finalei Cupei României pe stadionul Național Arena. Actualdecluj.ro a aflat cum a decurs ședința forului suprem din fotbalul românesc.

În primă fază, la ultima ședință a  Comitetului Executiv, 13 membri au optat pentru ca finala să se joace pe Cluj Arena.  Varianta a fost agreată inclusiv de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a militat puternic pentru disputarea partidei pe arena unde evoluează Universitatea Cluj.

Ieri, după mai multe presiuni ale principalilor sponsori, Timișoreana și PRO TV, postul care transmite, membrii CEX s-au răzgândit.  Burleanu a vorbit deschis despre „problema viitorului Cupei României”, susținând că un eventual joc la Cluj ar periclita relația dintre FRF și  sponsori, Timișoreana, respectiv PRO TV. Aceștia au făcut presiuni intense în ultimele săptămâni ca partida să se joace pe Național Arena. Burleanu a indicat astăzi faptul că un alt vot decât cel pentru București, ar fi  „în defavoarea viitorului acestei competiții”, susțin sursele noastre.

Singurul care s-a opus vehement ca partida să se joace la București a fost Ioan Horoba, președintele lui Gaz Metan Mediaș. Acesta s-a contrat dur cu ceilalți membri, inclusiv cu președintele FRF. Horoba a spus că e anormal ca o competiție organizată de Federația Română de Fotbal să fie la discreția celor doi sponsori. El a optat pentru Cluj,  așa cum s-a votat și la penultimul Comitet Executiv. „Competiția aceasta e organizată de FRF, cum să îți impună Timișoreana și PRO TV-ul unde să joci finala aflată sub egida ta, a Federației?”, a tunat oficialul medieșenilor.

Contactat de actualdecluj.ro, Horoba a confirmat informațiile. „Eu nu am fost de acord și am spus acest lucru destul de răspicat. Nu e normal , așa am și votat, împotrivă!  Mergem și mai departe. De să organizezi un astfel de eveniment pe un stadion care va fi aproape pustiu, cel de la București, când puteai foarte bine să îl organizezi la Cluj, unde s-ar fi umplut stadionul? La Cluj veneau fanii Stelei din Transilvania și erau cei ai Universității. Aveai și arena plină, iar Clujul ar fi meritat că și așa a suferit destul și n-a primit tot ce-ar fi meritat. Nici Chivorchian n-a fost de acord , dar asta a fost votul până la urmă”, a precizat Horoba.

Reamintim, finala Cupei României dintre Steaua și Universitatea Cluj se va juca pe 31 mai, la București, pe Arena Națională.

foto:prosport.ro

 

Finala e la București! “U” Cluj joacă pe terenul Stelei ultimul act din Cupa României: “E de neînțeles!”

Bătălia pentru Finala Cupei! Trei stadioane pentru “U” Cluj – Steaua. Reacție vehementă a bucureștenilor: “Să le dea cupa celor de la U încă de acum, e o prostie!”

2 comentarii

  1. […] În ultima ședință a Comitetului Executiv s-a avansat varianta ca Supercupa României să se dispute la Cluj, ca o “compensație morală” pentru publicul din Cluj, dar o altă propunere a fost ca unul dintre cele două jocuri pe care România le mai are de disputat în Campania de calificare la Euro, cu Grecia și Finlanda, să se joace pe Cluj Arena. […]

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare