Închide

EXCLUSIV Ce mascaradă! Omul care vrea să cumpere Universitatea dă țepe cu mașini aduse din străinătate. Acesta se laudă că ar fi susținut de niște investitori germani pentru preluarea lui “U”

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 03, 2015 3 4105

Mihai Giurgiu a apărut de o săptămână în prim plan, anunțând că negociază cumpărarea Universității Cluj. Despre presupusul om de afaceri nu apar informații pe internet. De fapt, nu apar informații cam pe nicăieri. Acesta ar fi asociat într-o firmă care produce parapeți metalici pentru autostrăzi și într-una care ar activa în domeniul IT.

Ei bine, potrivit surselor noastre, Mihai Giurgiu s-ar ocupa și cu afaceri cu mașini, pe care le aduce din străinătate pentru doritori în schimbul unor comisioane. Numai că priceperea sa în industria autoturismelor e îndoielnică. Asta susține unul dintre foștii săi clienți.

“I-am dat 6000 de euro să-mi aducă un Golf 5 din afară, mă rog, pentru nevasta mea. A adus mașina, dar mașina avea mari probleme, am refuzat s-o preiau și i-am cerut banii înapoi. Am zis că n-o iau așa niciodată. Păi de ce-aș da 6000 de euro pe o mașină care-i stricată sau poate ceda oricând? I-am zis să-mi dea banii înapoi , dar i-am primit în luni și luni de zile. Zicea că trebuie să-și rezolve ceva cu afacerile, ba că are nu știu ce , ba că mâine, ba că nu știu când. Cei 6000 i-am primit în mai multe tranșe și-n mai multe luni”, a povestit pentru actualdecluj.ro un fost “client” de-al omului de afaceri Giurgiu.

Un alt client s-a ales cu o țeapă de aproape 20.000 de euro pentru o motocicletă. Giurgiu a adus-o în țară, clientul n-a mai vrut moticicleta,  Giurgiu a păstrat-o, dar banii nu i-a mai înapoiat niciodată.

Iată ce spunea Mihai Giurgiu într-un interviu acordat prosport.ro. “Până acum, în fotbal, banii au fost investiţi foarte prost. Viitorul înseamnă să ne întoarcem la origini şi să investim în copii şi juniori. N-o să vină niciodată un prinţ arab care să investească 500 de milioane de euro într-un fotbal care este falimentar. Vrem să creştem tineri, care pe la 21 sau 22 de ani să aducă un profit de 2-3 milioane de euro, vrem să aducem fanii cât mai aproape de echipă şi fotbalul să o ia pe calea cea bună. Obiectivul va fi promovarea în Liga 1. Avem un buget de 1,5 milioane de euro pentur asta, din care se vor plăti și unele datorii.”

L-am sunat astăzi pe Mihai Giurgiu să-l întrebăm dacă dispune de 5 milioane de lei, atât cât ar fi nevoie pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni, iar dumnealui a răspuns că există și alte modalități, numai că n-a putut să ofere un răspuns concret. L-am întrebat dacă are bani să susțină un club de fotbal, tranmițându-i că lumea vorbește prin Cluj că n-ar resurse financiare. “Nu contează, nu discutăm de ce vorbește gura târgului. Proiectele și tot ce va fi se va vedea. Va fi o echipă deschisă, un management deschis, public. Lucrurile se pot face abia după ce voi deveni oficial acționar majoritar la registrul comerțului”, a fost răspunsul afaceristului Mihai Giurgiu.

Interesant este că Mihai Giurgiu se laudă la anumite “chermeze” că ar avea în spate niște investitori germani gata să investească la Universitatea.

Coincidență?

La finalul anului 2012, un grup de investitori nemți au demarat negocieri pentru preluarea clubului de la Florian Walter. Volker Diergardt și Christopher Obi s-au prezentat la negocieri, spunând că DK Sportler, compania lor, e susținută de puternica Sportfive din Germania, o mare companie de marketing. Ei bine, în final asocierea dintre cei doi și Sportfive a fost demontată.
„Cei care au fost la Cluj şi s-au întâlnit cu toată lumea şi au anunţat cu surle şi trâmbiţe că vor să cumpere Universitatea sunt doar nişte impostori. Şi-au asociat numele cu Sportfive, au zis că ei colaborează cu Sportfive, ba chiar că unul din ei, Obi, ar fi director de marketing, este ceva incredibil. Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe directorul general al Sportfive dacă are de gând să cumpere o echipă din România şi nu auzise de aşa ceva. Apoi au făcut o anchetă internă şi nu i-au găsit nicăieri pe cei doi. Ei nu sunt angajaţii Sporfive, nu au fost niciodată angajaţi şi nici măcar colaboratori. S-au folosit de nume ca să facă vâlvă, dar rămân doi impostori care nici nu ştiu ce au urmărit. Ei au doar o firmă care vinde asigurări către fotbalişti, sunt no-name-uri”, a spus Adrian Thiess, CEO la Thiess Holding pentru Ziua de Cluj. Thiess a organizat, alături de Sportfive, amicalul dintre Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona din vara acelui an.

foto: facebook.com

CITEȘTE ȘI Ce se întâmplă cu “U” după finală? Falub vrea să rămână, jucătorii pleacă în masă. “Universitatea e în viață, vom juca în liga a II-a”.Cum decurg negocierile pentru vânzarea clubului

 

3 comentarii

    • Nu-l luati in seama pe Acest Mihai Giurgiu.E bolnav cu capul omul.Tepar notoriu si pe deasupra si probleme psihice.Il demolez in direct daca vrea.Impostor 100%.A ajuns prea departe,locul lui?La puscarie…unde va si ajunge

  1. Doamne,doamne,scapa-ne de asemenea specimene…Asemenea oameni sunt bolnavi cu capul…astia sufera de pe urma existentei lor.Tot la puscarie si lesinati de foame vor fi pana la urma.Mihai Giurgiu este unul dintre ei.Un tepar de cea mai joasa speta.Sa nu credeti un cuvant din ce spune.Daca are bani,are din cea mai ramas din teapa mare data oamenilor si prietenilor si cunostintelor care au mai avut un dram de incredere in el in al,12-lea ceas.Intrebati-l de teapa care-a dat-o cu DC.DEKOSPHERE SRL care era inregistrata pe nevasta lui,si care a bagat-o in insolventa dupa ce a devalizat-o,acea firma care vindea la BECHTEL sorturi de la Noslac.C-am 1.000.000 €,astia sunt cei mai multi bani facuti de el din teapa vietii lui.Daca nu era socrul sau Georgescu,care este un om notoriu si cu caracter,era un nimeni.Asa sa folosit de numele socrului sau ca sa scoata iarasi capul din epava in care se afla.Pacat ca le murdareste altora renumele facut cu multa truda.Oamenii aceia au dreptate,au fost fraieriti ca le aduce masini si motociclete,cat despre cunostintele lui in domeniu…. nu sunt.Dar ce sa facem? Lumea este plina de ecscroci si impostori.Si mai ales de fraieri care se lasa fraieriti de
    asemenea ecscroci.”FRAIERII NU MOR NICIODATA,DOAR SE SCHIMBA!”Noi suntem acei fraieri ca nu-i pedepsim pe acesti impostori,care ne deranjeaza zillnic cu bolile lor psihice iar noi prin neconostinta si dezinteres le acceptam jocul.Gasiti domnilor parlamentari o lege de asfixiere si pentru asemenea specimene,ca la taxe aveti multa imaginatie ca sa aveti de unde sa va „oblojiti jebele”.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare