Închide

Exclusiv: Boc își sacrifică un om pentru a-i face pe plac lui Blaga

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 14, 2016 0 2387

Un orădean din  vechiul PDL, apropiat de-al lui Vasile Blaga, este parașutat să candideze pe listele PNL Cluj, pentru un mandat de deputat. Este vorba despre Sorin Moldovan, co-președintele Tineretului Național Liberal, un tânăr extrem de ancorat în organizația bucureșteană a partidului care se află de foarte mult timp în grațiile co-președintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din cadrul partidului au informat pentru Actualdecluj.ro că la solicitarea directă a lui Vasile Blaga, primarul Clujului Emil Boc, precum și eurparlamentarul Daniel Buda (foști lideri ai PDL Cluj, actualmente sunt ai PNL Cluj ), ar fi acceptat propunerea fără să crâcnească. Chiar dacă la nivelul organizației clujene sunt mulți nemulțumiți în privința acestei situații, Boc nu l-a putut refuza pe Blaga, au informat aceleași surse. Vineri este termenul limită pentru depunerea listelor finale la Biroul Permanent Județean al PNL, iar cert este că pe această listă se va regăsi și numele lui Sorin Moldovan.  Acest lucru nu înseamnă decât că unul dintre oamenii lui Emil Boc – care a fost inițial promovat pentru un mandat de deputat – va ieși din schemă. Cine să fie, cine să fie? O întreagă discuție, în acest moment, în cadrul taberei vechilor PDL-iști clujeni. S-au făcut inițial trei nominalzări pentru locurile eligibile de deputați, din partea vechilor PDL-iști: Tudor Ștefănie (fostul primar al municipiului Turda), Florin Stamatian (fost prefect, actualmente consilier local) și Rareș Niculescu (fost eurparlamentar, strategul de campanii electorale al lui Emil Boc). Potrivit surseleor Actualdecluj.ro, se va renunța fie la Stamatian, fie la Niculescu.

Ce spune teleportatul „Agamemnon Dandanache”?

Cum discuțiile privind împărțirea locurilor eligibile pe listele PNL Cluj nu s-au încheiat încă, tânărul Sorin Moldovan s-a codit să ofere un răspuns direct în privința teleportării sale la Cluj. „Nu pot nici să afirm nici să infirm, atâta timp cât Biroul Permanent nu a validat încă lista de candidaturi”. Moldovan a admis, totuși, că va candida de pe lista PNL Cluj, dacă și partidul va dori lucrul acesta: „Dacă partidul va decide, sigur că vom putea vorbi despre candidatura mea, dar vă dați seama că până nu este nimic sigur…”. De ce pe listele organizației PNL Cluj și nu pe cele ale organizației PNL Bihor, de exemplu, dat fiind faptul că el este de loc din Oradea? Sorin Moldovan a sugerat că nu el s-a cerut să candideze într-un loc sau altul, că, dimpotrivă, în calitatea sa de co-președinte al tineretului național liberal el ar fi fost ofertat să candideze, atât de PNL Cluj cât și de PNL Bihor și nu numai, într-atât de „valoros” este: „Au fost discuții și pentru Bihor. Vă dați seama, eu sunt președinte la tineret și am primit mai multe oferte. Sunt mai multe variante”.

 Negocierile s-au purtat demult

În realitate, negocierile privind transferul lui Sorin Moldovan pe lista candidaților PNL Cluj sunt gata încheiate, spun surse din partid. Vechii PDL-iști clujeni sunt nemulțumiți că trebuie să-și împartă locurile pe de-o parte cu vechii liberali (care iau din start trei mandate de deputați), iar acum și cu Agamiță Sorin Moldovan (foto jos), care provine din organizația PNL București. Din cele cinci mandate de deputați și două de senatori, omanenii lui Boc vor rămâne doar cu un mandat de deputat și cu unul de senator. Președintele PNL Cluj, Daniel Buda a confirmat și el candidatura lui Sorin Moldovan: „Încă nu este bătut în cuie, dar vinerea viitoare vom ieși în conferință de presă să va anunțăm oficial lista candidaților. Până la urmă, domnul Sorin Moldovan nu este chiar oricine. Este co-președintele tineretului liberal, a fost sub-secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, are studii de specialitate, cred că asta este important, nu? Să trimitem oameni competenți în Parlament”. 

Întrebarea care se pune: de ce a acceptat Emil Boc atât de ușor acest troc cu Vasile Blaga? Răspunsul îl vom afla, garantat, dacă PNL va ajunge la guvernare, adică la scurt timp după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

10600413_1542840639348734_8035294431679996279_n

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.