Închide

Examenul de rezidențiat, în 6 orașe din țară între care și Cluj-Napoca, se amână pentru că nu există ministru al Educației

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 04, 2019 0 457

Concursul național de rezidențiat va fi amânat, a anunțat Ministerul Sănătății.
Examenul a fost amânat pentru data de 8 decembrie, deși acesta trebuia să aibă loc în câteva orașe din țară, între care și Cluj-Napoca, în 17 noiembrie.
Ministerul Sănătăţii organizează această admitere în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei naţionale care presupune elaborarea a nu mai puțin de șapte ordine de ministru, trei dintre acestea fiind comune MS şi MEN.
Primul din ordinele comune vizează aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat
Prin cel de -al doilea se desemnează comisia comună centrală şi comisiile locale pentru organizarea concursului de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea noiembrie 2019. În cel de-al treilea se aprobă cifra de şcolarizare la concurs pe specialităţi, locuri, posturi. ”Ministerul Sănătăţii a întocmit toate actele necesare, dar având în vedere că la Ministerul Educaţiei Naţionale nu a fost numit un ministru sau ministru interimar, suntem în imposibilitate de a emite aceste acte normative şi prin urmare de a susţine acest concurs la data de 17 noiembrie 2019”, explică ministerul. „Deşi am sperat să nu ajungem în această situaţie şi am sperat că vom avea un ministru al Educaţiei în baza propunerii transmise de Premier la Preşedintele României, iată ca ne vedem nevoiţi să luăm o decizie de amânare a concursului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în șase centre universitare din țară, e vorba de Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu