Închide

„Evitați Frunzișului, coadă până în sensul giratoriu”. „De 5 luni e tot așa”. Primarul Emil Boc: Investitorul care execută sensul giratoriu de pe Frunzișului) este cel care răspunde în fața opiniei publice

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 12, 2022 0 547

Despre sensul giratoriu aflat în execuție pe strada Frunzișului, arteră de legătură între două cartiere din Cluj, unde frecvent se circulă în coloană, primarul Emil Boc a recunoscut că este o lucrare complexă, foarte scumpă, care se execută fără închiderea traficului, întârziată, însă în termenul din autorizația de construire. Boc a spus, într-o intervenție la Napoca Live, că investitorul care realizează pe cheltuiala sa acest sens giratoriu este „moral, responsabil în fața clujenilor”.

 

Media9.ro, arăta săptămâna trecută, citând un responsabil cu execuția girației din curba de pe strada Frunzișului, că aceasta ar putea fi terminată într-o lună, două, însă totul depinde de teren și de apele pluviale din zonă. „Estimările sunt: pot să zic o lună. Pot să zic două luni. Sau două săptămâni. Foarte mult este de cum „ieșim din pământ”. Și-acuma fac un canal colector de ape pluviale de pe sens, care nu exista înainte”, a fost declarația șefului de șantier, citat de aceeași sursă.

Primăria condiționează dezvoltarea imobiliară din zona străzii Frunzișului de realizarea sensului giratoriu (cel mai scump din Cluj-Napoca, estimat la 2 milioane de euro) din zona ansamblurilor nou construite în zona curbei de 90 de grade de pe această arteră. Însă, instituția nu poate grăbi terminarea acestei girații asumată de un dezvoltator privat (Studium Green, dezvoltatorul ansamblului Wings din zonă), după cum au spus oficialii Primăriei, având în vedere că lucrarea se află în termenul din autorizația de construire. Toate termenele avansate de investitorul imobiliar Studium Green pentru realizarea sensului giratoriu de pe strada Frunzișului (arteră pe care se circulă bară la bară la orele de vârf) au fost depășite, au mai arătat oficialii Primăriei.

În 12 mai a apărut din nou o avertizare pentru șoferi pe Grupul Info Trafic de pe Facebook potrivit căreia ar trebui să evide strada Frunzișului unde se circulă bară la bară. „Evitați Frunzișului, coadă până în sensul giratoriu”. „De 5 luni e tot așa”, au arătat alți șoferi.

Tot în 12 mai, primarul Emil Boc a ținut să arate, într-o intervenție la Napoca Live, că înțelege că respectiva girație este o lucrare complexă din punct de vedere tehnic, scumpă și care se execută fără ca traficul să fie închis pe strada Frunzișului. El a dăugat însă că, Primăria a făcut tot ce a putut, a condiționat investitorul cu recepția blocurilor din zonă, de realizarea sensului giratoriu dar că „El răspunde în fața opiniei publice, moral, investitorul e responsabil în fața clujenilor”, a spus primarul.

Benficiar al sensului giratoriu este Primăria Cluj-Napoca. Studium Green, firma care a ridicat ansamblul Wings din apropiere, și-a asumat realizarea acestei girații (odată cu blocurile autorizate de municipalitate în zonă) despre care în spațiul public s-a arătat că presupune lucrări complexe – 212 piloni forați, (confirmat de dezvoltator), 100.000 de tone excavate, pasaj pietonal subteran și un cost estimat de 2 milioane de euro. Finalizarea sensului giratoriu a fost condiția impusă de Emil Boc pentru recepția și darea în folosință a ansamblului Wings – ”blocului cu aripi”, prima construcție de locuințe colective din Cluj-Napoca cu design (după cum au spus specialiști arhitecți).

sursa foto: Salagean Razvan/Facebook

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare