Închide

Eveniment istoric pentru Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, care are un nou episcop, în persoana lui Lucian Pop, va fi înscăunat mâine

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 23, 2021 0 149

Eveniment istoric pentru Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, care are un nou episcop, în persoana lui Lucian Pop, acesta va fi înscăunat mâine.

Ceremonia e programată mâine la ora 11 în cadrul liturghiei care se va celebra pe esplanada din fața Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea din piața Cipariu, din Cluj-Napoca, și va fi transmisă în direct de televiziunea publică.

”Celebrarea solemnă se va desfășura în prezenţa delegatului oficial al Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Preasfințitul Părinte Mihai, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de București, în prezența delegatului Nunţiului Apostolic în România și Republica Moldova, asistați fiind de majoritatea episcopilor catolici din România, precum și de alți episcopi sosiți de peste hotare. În cadrul ceremoniei de înscăunare, Preasfințitul Părinte Claudiu va purta crucea Fericitului Cardinal Iuliu Hossu, îi va fi data mantia arhierească a Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop George Guțiu, iar toiagul arhieresc pe care-l va primi va fi cel al vrednicului de pomenire Episcop Florentin Crihălmeanu”, arată Eparhia de Cluj-Gherla.

În încheierea ceremonialului, noul episcop eparhial va primi mesajele din partea autorităților bisericești, din partea autorităților Statului precum și salutul reprezentanților preoților. Participanții la ”evenimentul istoric”, după cum îl numește eparhia, sunt îndemnați să păstreze normele sanitare impuse în perioada de pandemie.

Amintim, episcopul Florentin Crihălmeanu a decedat la începutul acestui an la 61 de ani, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Episcopul a decedat în 12 ianuarie, după-masa, cu o zi înainte să expire perioada de carantinare de două săptămâni, după ce fusese diagnosticat cu infecție cu coronavirus. Episcopul a fost confirmat cu infecție cu coronavirus în ultima zi din anul trecut, iar în 2 ianuarie a fost internat pentru o zi la spitalul municipal, ”Clujana”. Aici concluzia medicilor a fost că forma infecției e una ușoară, că nu necesită internare, și i-au recomandat episcopului un tratament medicamentos acasă. Crihălmeanu urma să rămână în izolare la domiciliu până în 13 ianuarie, dar a decedat cu o zi mai devreme.

Citește și:

Episcopul Crihălmeanu, decedat după ce s-a infectat cu coronavirus, va fi înmormântat sâmbătă; participanții la slujba religioasă, îndemnați să nu aducă jerbe sau coroane ci să doneze banii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu