Închide

Evacuați cu „mascații” de la Opera din Cluj după ce au cântat „Deșteaptă-te române” când pe scenă era intonat „Allah Akhbar”

CulturăTop News by Actual de Cluj - oct. 02, 2017 2 3116

Incident la premiera care a deschis noua stagiune de la Opera Națională din Cluj, duminică seara: cinci persoane au fost scoase cu mascații din sală, după ce au intonat imnul „Deșteaptă-te române!” în timp ce pe scenă un muezin cânta „Allah Akhbar”.

Mai multe persoane au fost scoase din clădire cu „mascații” și duse la secție, unde au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor de ordine pentru buna desfășurare a manifestării culturale. Incidentul s-a întâmplat în timpul concertului ”The Armed Man — Misă pentru pace”, la momentul rugăciunii în limba arabă. Organizator e Călin Mărincuș, același care a organizat o contra-manifestație în urmă cu câteva luni în piața Avram Iancu împotriva marșului gay, în care a avut loc și incidentul cu actrița Oana Mardare, scoasă de la protest și băgată în dubă, dar și alte manifestații cu puternic accent naționalist. A devenit cunoscut după ce în martie 2016 l-a abordat pe premierul României de atunci, Dacian Cioloș, când acesta se afla într-o vizită la Cluj și l-a criticat pentru presupusa aducere în România a refugiaților musulmani.


  • 2 comentarii

    1. Gestul lor este hilar si reprobabil. Piesa in sine a fost cinica, iar reactia publicului a fost anti-romaneasca, publicul fiind majoritar Roman. Dar ce ne mai miram de muritorii de rand cand mai marii conducatori au tocat tara si au vandut.o. Acum unii au ajuns sa.si vanda sufletele de dragul multi culturalismului entertainementului si banilor de afara. Succes Romania!

    Scrie un comentariu