Închide

Eşti inginer sau student la Cluj şi vrei să pleci? Nemţii de la Bosch fac angajări pentru Blaj, chiar în centrul oraşului

EconomieTop News by Kristina Reştea - mart. 07, 2015 0 1726

Gigantul german cu vânzări mondiale de aproape 50 de miliarde de euro caută angajaţi în România, iar în acest week-end îi caută chiar în centrul Clujului. Compania are un centru de producţie şi cercetare în parcul industrial de la Jucu şi un birou în Cluj-Napoca, dar în acest week-end în Piaţa Unirii s-a instalat un pavilion-dom unde se anunţă locuri de muncă disponibile în centrul de la Blaj, cea mai mare locaţie a companiei în România.

 

DSC_2333

„Următorul Robert Bosch poţi fi tu”. Şi neamţul îţi zâmbeşte dintr-o oglindă din pliant, chiar din „domul” instalat lângă Regele Matei şi Catedrala din Unirii.

 

oglinda

„Se caută oameni pentru fabrica de la Blaj, vor fi aici în această după-amiază şi cei din conducere, ca să ofere informaţii despre companie şi angajări”, suntem informaţi la pavilionul Bosch din Piaţa Unirii. Se recrutează ingineri: de design, testare, automatişti, mecanici, specialişti în logistică, în domeniul comercial, dar şi studenţi sau masteranzi în domeniul tehnic şi comercial. Potrivit reprezentanţilor companiei, angajaţii au parte de program de lucru flexibil, asigurări de sănătate, gratuitate pentru activităţi sportive, dar şi de petreceri „after work” şi de… acces gratuit la Festivalul Blaj aLive, alături de famile.

În Blaj, grupul e prezent din 2007, unde se află două unităţi de producţie pentru tehnică liniară şi o unitate de producţie în domeniul automotive, iar în acest an se inaugurează un centru de cercetare şi dezvoltare pentru tehnologia auto. Aici sunt 1.200 de angajaţi, potrivit datelor făcute publice de companie, anul acesta se mai angajează 300, iar până în 2020 targetul asumat este de 2.000 de angajaţi.

„Caravana recrutării” a ajuns sâmbătă la Cluj, „acasă” la Universitatea Tehnică şi UBB, dar reprezentanţii Bosch au anunţat deplasări şi în Alba Iulia şi Târgu Mureş.

 

DSC_2338

 

În Cluj, la începutul anului grupului a deschis un birou în centrul orașului Cluj-Napoca, în noul sediu de cercetare – Dezvoltare Bosch urmând să aibă activităţi de dezvoltare de software pentru noi produse și funcții, cum ar fi camerele video stereo, conducerea automată, invertoarele fotovoltaice, precum și portalurile web. Grupul este prezent în județul Cluj din noiembrie 2013, când a fost deschis primul său centru de cercetare și dezvoltare, din parcul industrial Tetarom III de la Jucu. Acesta este axat pe dezvoltarea de electronică și software pentru produsele fabricate în locație şi oferă servicii tehnice și altor locații Bosch și clienților locali.

 

Ce fac nemţii în România

Grupul Bosch are în România aproximativ 1.700 de angajaţi în patru unităţi de producţie. Pe lângă noul centru de cercetare și dezvoltare și unitatea de producţie din Cluj dedicată industriei auto, Bosch mai deţine în Blaj două unități de producție pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, precum şi un centru de comunicare în Timişoara. La Bucureşti îşi are sediul o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto. Firma BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH are o sucursală în capitală.

Grupul Bosch este unul dintre cei mai importanţi jucători în domeniul furnizării de tehnologii și servicii. Conform cifrelor preliminare, în anul fiscal 2014, cei aproape 290.000 de angajaţi au generat vânzări de 48,9 miliarde de euro. Grupul Bosch este structurat în patru sectoare de activitate: soluții pentru mobilitate, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie şi echipamente pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 360 de filiale şi companii regionale din peste 50 de ţări

Dacă doriţi să revedeţi:

Cum a fost Ziua Bosch la Jucu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.