Închide

Eșec al parcului de aventură din Baza Sportivă Gheorgheni/După 7 ani în care l-a ținut ca muzeu, Primăria renunță la această facilitate

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 19, 2023 0 427

Un exemplu de resurse risipite, arată consilierii USR, după ce zilele acestea au început să se demonteze resturile de instalații din parcul de aventură care trebuia să funcționeze în Baza Sportivă Gherogheni, încă de acum 7 ani de când s-a inaugurat obiectivul. Primăria nu a reușit să deschidă niciodată pentru public această zonă. Abia, din 2019, administrația s-a preocupat de acest parc și a tot inițiat concesionarea serviciilor de operare pentru obiectiv, însă la procedurile de licitație organizate nu s-a prezentat nimeni, arată pentru Actualdelcuj.ro, instituția.
„În imagini, resturile parcului de aventură din Baza Sportivă Gheorgheni. După mulți ani în care au stat în paragină, echipamentele sunt demontate zilele acestea. Nu țin minte să le fi văzut vreodată utilizate, deși au trecut șapte ani de la deschiderea bazei sportive. Mi se pare un exemplu de resurse risipite. În șapte ani nu s-a reușit punerea în funcțiune a zonei de aventură, nici măcar sezonier sau în week-end, deși cererea pentru asemenea facilități de agrement este în creștere. La fel stau lucrurile și cu instalația de tiroliană din parcul Pădurea Clujenilor, instalație ce nu a fost niciodată pusă în funcțiune, deși e singura tiroliană din parcurile municipiului. Dacă tot investim în asemenea proiecte, ar trebui să avem un plan despre cum vor funcționa și dincolo de momentul inaugurării”, a semnalat situația parcului de aventură din Baza Sportivă Gheorgheni consiliera locală USR, Alexandra Oană.
Parcul de aventură ocupa o suprafață de 1526 de metri pătrați din incinta Bazei sprotive Gheorgheni. Parcul era dotat cu echipament specific, 5 bucăți, în valoare totală de 39.230 lei, potrivit municipalității.
În prezent, a recunoscut și Primăria, se va renunța la respectivul parc de aventură și zona va intra în circuitul de relaxare al bazei sportive.
„Întrucât nu au fost identificați agenți economici interesați de concesionarea serviciilor de operare a parcului de aventură din Baza sportivă Gheorgheni, zona respectivă va fi deschisă publicului ca zonă de relaxare, după demontarea echipamentelor specifice”, a arătat Primărie pentru Actualdecluj.ro.

„În ceea ce privește instalația de tiroliană din Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, în data de 25 iulie 2023 va fi reorganizată licitația publică în vederea concesionării serviciilor de operare. Odată identificat un agent economic care să concesioneze serviciile, instalația va putea fi operaționalizată și deschisă publicului”, a mai arătat Biroul Mass Media situația celeilate instalații de aventură montate în Parcul Pădurea Clujenilor, realizat cu bani europeni și deschis deja publicului de un an de zile.

sursă foto: Baza Sportiva Gheorgheni/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu