Închide

Episcopul Eparhiei Reformate de Ardeal Bela Kato: Situația maghiarilor din Transilvania e similară copiilor cu părinți divorțați/ Soarta copilului, care se află de o sută de ani în grija tatălui, a fost una vitregă

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 13, 2019 0 96

Potrivit unui interviu acordat de Bela Kato, episcopul eparhiei reformate din Ardeal cu sediul la Cluj, cotidianului transilvănean de limba maghiară Kronika, citat de agenția de presă maghiară MTI și preluat de agenția Mediafax, situația maghiarilor din Transilvania e simililară cu cea a unui copil cu părinți divorțați care se află de o sută de ani în grija tatălui, dar care la fiecare rugăminte a primit răspunsul „nu se poate, nu este voie”.

„Soarta copilului, care se află de o sută de ani în grija tatălui, a fost una vitregă, deoarece la fiecare rugăminte a primit răspunsul: nu se poate, nu este voie. După schimbare de regim, în secolul XXI copilul s-a adresat, în mod natural, mamei, cu rugămintea de a-l ajuta, dacă poate. Astăzi suntem la faza la care mama noastră vrea să ne dea și mai mult. Cine este cel care ar zice în această situația că nu îmi trebuie? Am accepta ajutor și de la tatăl nostru, dar de câte ori cerem școli, universități, instituții culturale, de treizeci de ani auzim doar că nu”, a explicat episcopul relația maghiarilor din Transilvania, în raport cu Bucureștiul și Budapesta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare