Închide

Emil Boc, somat să prezinte public raportul privind anularea licitației pentru Centura Metropolitană. USR Cluj: Dacă Primăria nu se grăbește, există riscul real să pierdem banii pentru acest proiect

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 17, 2023 0 378

Centura este prioritatea 1 pentru Cluj Napoca și interesul fiecărui cetățean este deblocarea proiectului și începerea de urgență a lucrărilor, transmit reprezentanții USR Cluj care arată că primarul Emil Boc trebuie să prezinte raportul privind anularea licitației pentru acest proiect.

În ședința de luni a Consiliului Local, primarul Emil Boc nu a explicat de ce, din cei 29 de constructori cu care se lăuda, niciunul nu s-a prezentat la licitațiile pentru proiectarea și execuția tronsoanele 2 și 3 din Centura Metropolitană. USR Cluj arată că există riscul real pentru pierderea fondurilor destinate acestui proiect.

„Primarul Boc a afirmat că marți (ieri) va primi un raport cu privire la cauzele eșecului licitațiilor. Îi cerem să prezinte public raportul și să ia de urgență măsuri pentru ca proiectul centurii să meargă mai departe. În Programul Operațional Transporturi, prin care se finanțează centura, principiul de alocare este „primul venit, primul servit”. Dacă Primăria Cluj Napoca nu se grăbește, există riscul real să pierdem banii. Noi, USR, cerem reluarea licitațiilor de urgență”, a transmis Alexandra Oană, consilieră locală USR.

Din analiza USR Cluj, motivele pentru care nimeni nu a ofertat pentru centura metropolitană țin de subfinanțarea proiectului și modalitatea neprofesionistă prin care Primăria a răspuns cererilor de clarificări din partea firmelor interesate.

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor arăta, încă din aprilie, că a identificat în studiul de fezabilitate pus la dispoziție de primărie o serie de erori, lipsuri sau neconcordanțe, la care Primăria a răspuns superficial, atunci când a fost chestionată de constructori.

„Primăria nu a indicat normativele rutiere care se aplică, a încurcat, în clarificările transmise, tunelurile cu tronsoanele și a pasat responsabilitatea viitorului constructor, care ar fi trebuit, în schimb, să facă o ofertă de preț, în orb, acum. Este nevoie de o reacție rapidă pentru a evita întârzieri mari și de aceea e important să identificăm ce nu a mers bine ca să deblocăm repede acest proiect critic pentru Cluj!”, se precizează în informarea USR Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu