Închide

Elevă din Dej şi-a lansat o carte la doar 11 ani. “La joacă cu cuvintele”

CulturăDin județ by Actual de Cluj - iun. 17, 2014 0 359

“La joaca cu cuvintele” este cartea lansata astazi de una dintre cele mai tinere scriitoare din oras, Alma – Casiana Sipos. La doar 11 ani, Alma, eleva a scolii Gimnaziale Nr. 1 Dej,  a cuprins in prima sa carte aproximativ 50 de poezii si povestioare scrise in ultimii ani. Lansarea a avut loc la ora 12 la Muzeul Municipal Dej in prezenta profesorilor, a doamnei invatatoare, a directoarei unitatii de invatamant si in fata colegilor, scrie dejeanul.ro.

“Se aseaza cuminte cu foaia in fata si stiloul in mana, iar din penita stiloului, iesisera parca din mainile unui pictor, literele. Si asa toata vara, fetita statea si scria poezii, cantece si povesti. Toate acestea tineau locul jocurilor copilaresti. Si, am uitat un mic detaliu: acea scolarita, am fost eu”, asa s-a autocaracterizat Alma Casiana Sipos in cartea “La joaca cu cuvintele”.

lansare-carte-alma-sipos-15

Invatatoarea Almei, eleva care si din toamna isi va continua studiile in clasa a V-a tot la Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Dej s-a declarat foarte mandra de eleva ei si a avut onoarea de a scrie prefata acestei carti.

“Rasfoind-o cu simpatie si arzand de curiozitate, constati ca aceasta scriere este rodul dragostei de carte, de cuvantul scris al autoarei Sipos Alma Casiana, care-si petrece mult timp printre carti, descifrand texte si si-a insusit tehnici si tehnologii de redactare…” a declarat emotionata invatatoarea Mariana Crisan.

Alma Casiana Sipos s-a nascut in anul 2003 la Dej. Pasiunea pentru citit si scris a venit inca de timpuriu, de la varsta de cinci ani, cand a fost fascinata de faptul ca poate patrunde intr-o alta lume decat cea reala. “Jucandu-se” cu cuvintele, Alma a scris povestioare si poezii adunandu-le cu gandul ca va fi ceea ce spunea cand era intrebata la varsta gradinitei: o scriitoare de povesti.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu