Închide

Elena Basso-Stănescu, expoziție la Muzeul de Artă, de joi

Cultură by Mihai Prodan - mai 16, 2016 0 602

Faimoasa artistă vestimentară Elena Basso-Stănescu vernisează joi expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Expoziția „Grădini de lumină” e una de artă decorativă şi creaţie vestimentară și e vernisată în 19 mai, seara la ora 18.

„Grădini de lumină” face multiple trimiteri la grădinile suspendate ale Semiramidei, grădina Maicii Domnului, spațiile îngrădite ale locuințelor tradiționale românești i altele. Lucrările sunt executate prin metode tradiționale de țesere și brodare, dar și „laser cut”, „digital print”-uri elaborate, suprafețe textile inovatoare, reconfigurări ori contorsionări.

Profesor al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, departamentul „Modă-Design Vestimentar”, Elena Basso-Stănescu are o vastă activitate artistică – a montat expoziții, proiecte personale, „fashion show”-uri și gala anuală UAD Fashion Design. A participat la evenimente internaționale în Paris, Miami, Düsseldorf, Florența, München, Belgrad și altele. „Proiectul „Grădini de lumină”, ca și multe altele din ultimii 20 de ani, este realizat de Elena Basso-Stanescu în colaborare cu dr. Matei Miko. Patru spații vor oferi fiecare în parte un spectacol de lumină şi culoare, care simbolizează praguri de trecere spre lumina lăuntrică”, explică reprezentanții Muzeului de Artă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.