Închide

Electric Castle, ziua 3. Toate drumurile au dus la COADĂ. Participant: „Am stat mai mult la coadă decât în festival.” Val de ironii pentru proasta organizare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 16, 2022 0 1510

Una dintre opțiunile de transport recomandate de organizatori pentru a ajunge la festivalul Electric Castle de la Bonțida, transportul cu autobuzul, s-a dovedit ineficient în a treia noapte a evenimentului, când s-a stat la cozi interminabile, începând de la miezul nopții, după ce s-a închis scena principală.

Dacă la ora 3.40, un participant norocos ajungea în dreptul ghișeului din sat unde se vând bilete de transport, până să se îmbarcheze în autocar, a stat în picioare, la coadă, până la ora 5.30 dimineața. Apoi încă câteva zeci de minute în coloană până să ajungă la drumul național. Acesta este un exemplu fericit, al unui petrecăreț care a venit la Castel cu autobuzul și și-a achiziționat dinainte un bilet „Priority”, la preț dublu care i-ar fi garantat că se îmbarchează spre Cluj-Napoca, mult mai repede.

Din păcate, distincția între priority și non-priority a fost că cei din prima categorie au stat la o coadă pe un rând, iar ceilalți pe două rânduri.

„E patetic. Nu știu, zău, cum să vii așa la festival unde mergi să te simți bine și ajungi să petreci mai mult timp la coadă decât în festival. Nu știu de ce cineva ar mai veni în asemenea condiții. În niciun an, nici când a plouat, niciodată, nu s-a stat așa de mult. Se evacuează un avion de pe o pistă într-un minut. Iar aici, zeci de minute se așteaptă să se gareze un autocar. Alte zeci de minute se dă drumul oamenilor să se umple. Autocarele stau goale în coloană până se umplu cele trei care deservesc cozile. E o bătaie de joc. Nici nu contează dacă au sau nu autocare, până la urmă nu este problema noastră. Nici dacă e o strategie ca toată lumea să își ia bilete priority, mai scumpe. Astfel de situații țin de organizare, care este clar că a fost îngrozitoare”, a spus norocosul participant.

Nici poveste să poți accesa opțiunea de a apela la un Bolt care să te aducă în Cluj-Napoca contra sumei fixe de 150 lei. A încercat și asta. Nici netul nu merge și niciun Bolt nu este disponibil. Deja în Cluj-Napoca, șoferii vorbesc că pierd bani importanți dacă deservesc participanții la festival. Unii au stat două ore în coloană să ajungă până la Bonțida. Alții în coloană să iasă din festival.  „Anul trecut am mers 30 de minute pe jos până la drumul național unde au venit niște prieteni să ne ia. Acum m-am gândit să merg la gară care este în aceeași zonă, însă nu se știe exact când vine trenul. Ce tren metropolitan. Ce povești are orașul acesta? În loc să vii cu variante facile, cu curse cu tot felul de soluții. Ajungi să te crezi european, că trăiești aici, dar, de fapt, e numai un loc unde dai banul și stai la coadă, 4-5 ore, să bei o bere cu 12 lei. Pe oriunde prindeam răsăritul, cafeaua de dimineață, micul dejun. E impardonabil cum s-au organizat lucrurile”, a mai spus el.

Pe canalele oficiale de comunicare cu organizatorii au curs mesajele și reproșurile iar cei din echipa festivalului au răspuns civilizat acestora și au promis că vor verifica situația cu firmele care asigură transportul.

Aceste mesaje erau citite de norocosul participant la festival care a stat la coadă de la ora 2.30 și la ora 5.30 reușise, cu priority, să se îmbarcheze în autobuzul care să îl ducă în Cluj-Napoca.

Frig, dureri de spate, oboseală, toate s-au trăit la coadă la festival. S-a fentat coada. S-au făcut glume. S-au inventat chestii amuzante („Caut chirie la Bonțida pentru mine și familia mea pe care o să mi-o întemeiez stând la coadă la Electric”). Chiar și așa a fost inuman ce s-a întâmplat cu transportul din Festival. A fost o coadă mai rea ca ploaia de la primele ediții ale EC. Nici ploaia nu a reușit să egaleze chinul de a sta mai mult la coadă decât la petrecere.

Dar, așa e răsăritul la Iulius Mall, în parcare după ce stai ore la coadă și pe drum de la festival.

Reacțiile unor participanți la diverse postări ale organizatorilor.

Nici cu trenul lucrurile nu au stat mai bine.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu