Închide

Bugetare participativă pentru proiectele tinerilor la Cluj: Aproape 1000 de persoane și-au ales inițiativele preferate în prima săptămână de votare

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 16, 2022 0 159

Tinerii clujeni și-au înscris inițiativele creative pentru oraș, iar în prima săptămână de votare a procesului participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca ’22 s-au înregistrat 2481 de voturi de la 982 persoane, au transmis organizatorii.  Clujenii pot alege dintre cele 70 de inițiative, iar ideile câștigătoare vor fi puse în practică în această toamnă atât în oraș, cât și în mediul online. Primele minimum 35 de inițiative în ordinea numărului de voturi vor fi sprijinite financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Banca Comercială Română – cu maximum 4.500 de lei/inițiativă

Perioada de votare a început marți, 5 iulie și se va încheia duminică, 31 iulie, la ora 23:59.

Pentru dezvoltarea comunității clujene au fost înscrise în perioada 25 mai – 27 iunie  77 de inițiative, propuse de către 45 de grupuri formate din 158 de tineri. Media de vârstă a celor care și-au înscris ideile la Com’ON Cluj-Napoca ‘22 este de 23 ani. Tinerii au propus 37 de inițiative pe teme de sănătate, 52 despre învățare, 53 au abordat subiecte despre participare și 19 au propus inițiative pe teme de activare a mediului.

Toți cei ce locuiesc, muncesc și/sau studiază în Cluj-Napoca pot vota online ideile preferate. Votul poate fi exprimat pe website-ul proiectului www.comoncluj.ro, secțiunea Votează – acolo se găsește lista integrală a propunerilor, cu descrierea fiecăreia. O persoană poate vota cel mult 10 inițiative și odată acordat, votul nu mai poate fi retras.

“Noi suntem plăcut surprinși de varietatea de idei din această ediție Com’ON și credem că clujenii au o ofertă foarte faină spre care să-și ofere cele 10 voturi. Iar votul la Com’ON înseamnă și participare în comunitate, înseamnă și susținere a tinerilor și a ideilor lor – a alege ca fondurile să meargă spre inițiative care credem că fac diferența și să avem încredere în tineri că se vor ocupa descurcăreț de asta. Com’ON, let’s vote!”, spune Larisa Dumitroaea, managerul proiectului.

În urma votului online, primele minimum 35 de inițiative în ordinea numărului de voturi vor fi sprijinite financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Banca Comercială Română – cu maximum 4.500 de lei/inițiativă – și vor fi puse în practică în perioada 1 august – 20 noiembrie 2022. Dintre cele 35 de inițiative susținute, până la 10 locuri vor fi alocate categoriilor speciale (tineri de 14-17 ani și tineri cu oportunități reduse).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu