Închide

Electric Castle 5 s-a deschis cu şlagăre la Discotecă în „hangar”. Vedetele zilei: Mirabela Dauer şi Corina Chiriac

ActualitateFestivalTop News by Actual de Cluj - iul. 13, 2017 0 1129

Discotecă, horă, şlagăre, electro, castel – toate s-au amestecat miercuri spre joi, pentru deschiderea Electric Castle. Festivalul care deja atrage mii de turişti din afara ţării, unde publicul e mai ales tânăr şi care are în agendă DJ şi trupe ale momentului s-a deschis, în ziua 0, cu şlagăre celebre româneşti, fiindcă pe scenă au urcat Mirabela Dauer şi Corina Chiriac.

Domeniul nobiliar de la Bonţida, pregătit de echipa Electric Castle, i-a întâmpinat pe „electrici” cu o zi cu ploaie şi apoi soare şi cu un mare „Welcome back, Missed you”.

Tinerii au cântat în „Hangar”(spaţiu nou amenajat pe domeniul castelului Banffy, acoperit), cu smartphone-urile pregătite de Live-uri pe Facebook. „Roata morii se-nvârteşte, ţac, ţac ţac”, Fotoliul din odaie, „Ce mică-i vacanţa mare”.

Atmosfera:

„Cinstit eu n-am înțeles unde am fost invitată. Am aflat de la niște fete colaboratoare care toate au 30 de ani”, a povestit Corina Chiriac în faţa camerelor. „Datorită vouă, eu nu voi muri niciodată”, a spus Mirabela Dauer, cu ochii în lacrimi, spre finalul spectacolului. „Nu vă pot spune ce să faceți la Electric Castle: mi-e rușine”, a completat-o Corina Chiriac. „Generația noastră probabil le-a făcut pe toate și câteva în plus, dar pentru noi erau clipe furate, fiindcă nu aveam voie. Azi, vă doresc să vă bucurați de libertate!”, a spus ea.

Sursa foto: Electric Castle

Sursa foto: Electric Castle

Sursa foto: Electric Castle

Festivalul continuă azi cu ceea ce se consideră, de fapt, Ziua 1, când în program sunt, printre alţii: Byron, Satellites, Moderat, Slaves sau A-Track. Programul complet AICI

Sursa foto: Electric Castle

Ce recomandă organizatorii:

„Unul dintre cele mai așteptate momente din festival este și unul dintre cele mai creative proiecte de pe scena muzicii electronice a ultimilor ani: Moderat, numele sub care colaborează trei dintre cei mai talentați artiști germani ai momentului, Modeselektor (Gernot Bronsert și Sebastian Szary) și Apparat (Sascha Ring). Acum în plin turneu mondial, cu concerte din Mexic până în Ucraina, cei de la Moderat au notat Electric Castle ca o destinație obligatorie pe acest traseu al marilor festivaluri internaționale și vor aduce la castel, pe scena principală de la ora 23, show-ul cu care au entuziasmat mulțimile la Glastonbury.
Un alt nume foarte anticipat este ZEDD, care la doar 27 de ani este un super-star al stilului EDM, apare pe afișul celor mai mari festivaluri de profil, dar a produs și hituri ale unor nume precum Justin Bieber sau Lady Gaga. Show-ul lui ZEDD are loc la 00:30 pe scena principală și nu trebuie ratat – artistul e pentru prima dată în România!
Vești bune și pentru iubitorii rock-ului, care începând de azi vor avea o mulțime de opțiuni în program. Linia rock se deschide cu show-ul Byron, programat la 18:30 pe scena principală. Apoi, punkerii Slaves vin cu un mesaj mai actual ca niciodată: artiștii spun despre piesele lor că sunt un manifest împotriva apatiei și ignoranței. Acest duo format în 2012 în Marea Britanie s-a făcut remarcat rapid cu mesajul lor sincer și direct, fiind recunoscuți de întreaga industrie și prezenți în top 10 UK Album Charts cu ambele lor albume. Slaves urcă de la 23:30 pe scena Hangar by BT”.

Sunt programate diverse activităţi pe parcursul zilei. Zona EC Sessions va găzdui azi un workshop de pictură colaborativă, spectacole marca REACTOR, stand-up comedy cu Micutzu și magie cu Cristian Gog, precum și proiecții de filme. Punct de atracţie se anunţă spectacolul „Lords of lightning”. Artiștii britanici și neo zeelandezi creează dueluri cu fulgere, generând arcuri electrice de milioane de volți! Reprezentanțiile lor încep azi și vor avea lor de 3 ori în fiecare zi de festival, de la orele 21:45, 22:52 și 00:20.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu