Închide

Economedia.ro: Autostrada dintre Sibiu și Cluj, amenințată de lipsa de asfalt

Actualitate by Actual de Cluj - mai 30, 2021 0 287

Oficialii din Transporturi au anunțat că până la sfârşitul anului ar urma să circulăm pe autostradă completă între Sibiu şi Cluj Napoca, o dată cu deschiderea circulaţiei pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda. Există însă o serie de probleme pe lotul de autostradă cu o lungime de 25 de kilometri dintre Alba Iulia Nord şi Teiuş unde lucrează constructorul Aktor din Grecia, scrie Economedia.ro.

Cele mai noi imagini din dronă publicate sâmbătă de utilizatorul Radu Ignat arată că, în continuare, pe cel mai lung tronson de autostradă în execuţie din România mai sunt zone unde se lucrează la terasamente şi pasaje (n.r pasajul Teiuş peste magistrala de cale faerată), dar şi segmente pe care nu s-a turnat nici măcar primul strat de asfalt din cele trei necesare.

Stadiul fizic al proiectului este 85%, iar cel financiar 75%. De altfel, potrivit surselor Economedia, capacitatea antreprenorului de a produce cantitatea zilnică de asfalt pentru aşternerea îmbrăcăminţii rutiere rămâne principala problemă pe şantier. Cele trei staţii de asfalt lucrează cu sincope şi nu pot asigura 3.000 de tone de asfalt pe zi, necesare pentru a asigura deschiderea şoselei de mare viteză (la începutul anului estimarea CNAIR era luna iunie, acum a prelugit pentru octombrie).

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă îşi exprima speranţa că, prin schimbarea conducerii companiei, lucrările vor fi reluate la capacitatea normală, primind şi asigurări în acest sens, potrivit celor mai recente declaraţii.

Citește integral pe Economedia.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare