Închide

Echipă de studenți clujeni, locul 3 la competiție de design seismic în SUA

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 03, 2018 0 164

Studenții clujeni care au participat la un concurs internațional de design seismic au terminat competiția pe podium.

Studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) participanți la Seismic Design Competition în acest an alături de renumitele universități din California UC Berkeley și UC Los Angeles, s-au clasat pe locul 3 în competiție și au obţinut bonusul pentru cea mai bună prezentare orală și premiul pentru cel mai bun design de tricou.
“Seismic Design Competition” este un concurs de inginerie seismică, organizat anual în Statele Unite ale Americii, în cadrul conferinței EERI (Earthquake Engineering Research Institute). Concursul se adresează studenților din ciclul de licență de pe întreg mapamondul, și adună peste 40 de echipe de la cele mai prestigioase universități tehnice. În acest an competiția a avut loc în Los Angeles, California. „Concursul presupune realizarea unei machete din lemn de balsa care simulează comportarea structurală a unei clădiri multi etajate. Modelul realizat de studenții UTCN a fost supus la teste seismice și a fost evaluat din punct de vedere arhitectural, structural și economic”, explică echipa.
Echipa din acest an a fost formată din zece studenți de la Facultatea de Construcții și 5 de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, îndrumați de trei profesori coordonatori și un student doctorand. Pregătirea a durat șapte luni și a presupus peste 400 de ore de implicare din partea fiecărui student.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu