Închide

Echipa de robotică a liceului “Avram Iancu” din Cluj are nevoie de ajutor să ajungă la competiția de robotică din Statele Unite la care s-a calificat

ActualitateAdministrațieEducaţie by Actual de Cluj - iun. 01, 2024 0 676

Echipa de robotică PHOENIX a Liceului Teoretic “Avram Iancu”, formată din elevi pasionați de știintă și de inovare, a reușit să se califice la competiția de robotică din Statele Unite, Chicago Robotics Invitational (CRI). Pentru a ajunge la competiție au nevoie de 35.000 de euro. Elevii fac apel la comunitatea locală pentru a-i ajuta să strângă bugetul care să le permită să participe la competiția din SUA.

“Anul acesta este al doilea an consecutiv în care ne-am calificat la faza națională a competiției de robotică, care s-a desfășurat la Iași, în urma obținerii premiului întâi din cadrul etapei regionale. Astfel, am reușit să progresăm și să continuăm să ne dezvoltăm abilitățile, atingând performanțe înalte.  Calificarea la CRI din SUA este o oportunitate unică pentru echipa noastră de a-și demonstra abilitățile pe o scenă mondială și de a concura alături de echipe de robotică din întreaga lume. Pentru a face posibilă participarea noastră la această competiție, avem nevoie urgentă de sprijin financiar. Fondurile strânse vor acoperi transportul și cazarea echipei, materialele necesare pentru îmbunătățirea robotului și taxele de participare la competiție. În vederea cerințelor respective, bugetul total de care am avea nevoie este de aproximativ 35.000 €”, a spus Patricia Porumb, membră în echipa de robotică de la Liceul Avram Iancu.

Elevii lansează un apel la comunitatea locală, companii și persoane dornice să susțină tinerii pasionați de tehnologie și de domeniul STEM. “Contribuțiile și susținerea voastră, ne va aduce cu un pas mai aproape de visul nostru de a reprezenta Cluj-Napoca și România la nivel internațional”, a mai arătat Patricia Porumb. 

Cei care vor să ajute o pot face contactând echipa la următoarele adrese:

-contul de Instagram: phoenix.ro026  

-adresa de email: phoenix.cluj@gmail.com 


Nici un comentariu

Scrie un comentariu