Închide

EC 9, ziua 2. Rapperul american Macklemore s-a minunat de artizanii din Cluj cumpărând marionete și o iei /Mongolii The Hu au filmat ploaia de la Castel/ Organizatorii anunță pentru ziua 3 că, din nou, va ploua cu o anulare de concert

ActualitateFestival by Actual de Cluj - iul. 21, 2023 0 190

The Hu, rock-ul mongol, o decoperire mai veche, a confirmat în fața publicului din hangar, scena de lângă food court-ul Electric Castle, în ziua 2 a festivalului. Acompaniat de mirosurile de carne prăjită, stigătul „Vin mongolii” a fost și mai autentic și a generat printre fanii din festival o adevărată frenezie „din gât”, hangarul dovedindu-se neîncăpător pentru publicul strâns să îi asculte pe urmașii lui Ginghis Han, ajunși în festival la Cluj, din Budapesta și aflați într-un turneu masiv de promovare la nivel internațional.

Rapperul American Macklemore, artist cu premiu Grammy la activ, ajuns încă de marți în România și nu a contenit să laude Cluj-Napoca pe canalele sale de pe rețelele de socializare. Pe scena principală a festivalului a urcat îmbrăcat cu o ie, cusută cu albastru, pe care și-a luat-o din periplul prin oraș. A și pus umărul la promovarea producătorilor locali din Cluj, arătând că și-a achizionat și mai multe marionete animale de la doamna care și-a deschis recent magazin și îndemnându-și fnaii să facă la fel, dacă vor ajunge în inima Transilvaniei. Un singur regret a avut, că talentul său nu este la fel de apreciat printre localnici.

„E imposibil să ai o zi proastă la Cluj! Mi-am cumpărat această ie și o să mă vedeți cu ea trei ani de acum încolo.„, a spus artistul care și-a încheiat show-ul de aproape 2 ore declarând oficial „Electric Castle este festivalul meu preferat din această vară!”.

(sursă foto: EC/Gicu Boboc)

Potrivit organizatorilor,  50.000 de oameni au fost prezenți în festival în cea de a doua zi.

Pentru ziua 2 s-au anulat două reprezentații ale artistelor  Peggy Gou și Rezz, două fete DJ, din Coreea de Sud, respectiv Canada. Pentru ziua 3, plouă din nou cu anulări, arată organizatorii. „Programul Electric Castle de astăzi suferă o modificare importantă. The Chemical Brothers și-au anulat show-ul programat din motive medicale, Tom Rowlands suferind o infecție a urechii în urma căreia medicii i-au recomandat să evite orice deplasare cu avionul sau expunere la sunete de intensitate puternică. Împărtășim dezamăgirea enormă a fanilor trupei, după doi ani în care am așteptat acești artiști în festival, după toate eforturile echipei noastre  care, împreună cu tehnicienii artiștilor, a pregătit întreaga producție ce acum devine inutilă, ne dorim, însă, ca publicul să se bucure de celelalte show-uri programate”, au arătat organizatorii.

Cea de-a treia zi de festival îl are în prim plan pe Iggy Pop, „nașul stilului punk”, deținător al unui premiu Grammy pentru întreaga carieră și inclus în Rock and Roll Hall of Fame alături de The Stooges. Cu un nou album lansat la începutul anului, starul care a inspirat generații promite un show plin de energie și de neratat.

Pendulum, trupa de drum and bass fondată acum mai bine de 20 de ani și recunoscută pentru sunetul lor distinctiv, ce amestecă hard rock-ul cu muzica electronică, revine la Electric Castle iar pe scena principală va mai urca Tash Sultana, artista australiană ce a devenit celebră pentru stilul ei rock cu influențe reggae și R’n’B și Coma, probabil cea mai iubită trupă românească de către fanii Electric Castle.

Organizatorii provoacă din nou publicul să exploreze genuri variate de muzică live pe cele 12 scene, de la mixul de soul, hip hop și dancehall al lui Queralt Lahoz sau ultimul val detrap, hip hop și rap cu Rava, Nane și Șatra B.E.N.Z.

„Cei care se întorc an de an la Electric Castle, dar și cei care au ajuns anul acesta pentru prima dată la festival, nu trebuie să uite că, până duminică inclusiv, pot susține restaurarea Castelului Bánffy printr-o modalitate foarte simplă. Fiecare PET sau doză de aluminiu colectată în punctele speciale va atrage donații pentru renovarea castelului care s-a transformat, în ultimii ani, într-un adevărat centru cultural”, au mai transmis organizatorii.

Transportul spre festival, merge mult mai bine ca anul trecut, cu mențiunea că nu-ți ajunge o oră jumate înainte de un concert favorit, pentru a ajunge din Cluj-Napoca la festival. Trebuie plecat mai repede pentru că sunt tot felul de provocări. Bus-ul rămâne fără benzină și trebuie alimentat la peco, la Jucu trece trenul 1, trenul 2… Dacă nu ai avut pelerină la tine și ai fost ca noi, ghionist să te prindă ploaia la coadă la bus și, în continuare ai mai stat 30 de minute în ploaie, fără să îți deschidă nimeni un autobuz parcat, marketul royal din festival este un pont bun care îți oferă ceva confortabil și călduros, într-un raport calitate/preț excelent pentru a rezista în festival.

sursă foto cover: EC – Vlad Braga/concert The Hu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu