Închide

E periculos lacul Tarnița? Ce spun autoritățile după ce un tânăr a murit luni seara, electrocutat, iar alte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

ActualitateAdministrațieDin județTop News by Actual de Cluj - aug. 30, 2016 0 1419

În mediul on-line au apărut astăzi îngrijorări privind siguranța turiștilor pe lacul Tarnița, exprimate după ce luni seara un tânăr a murit electrocutat, iar alte patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unei plimbări cu hidrobicicleta. S-au vehiculat ipoteze potrivit cărora se pescuiește cu ajutorul curentului electric pe lac, astfel că cei care aleg să se scalde ar putea fi în pericol.

O echipă formată din prefectul Gheroghe Vușcan, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Ioan Moldovan, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Electrica au fost astăzi pe teren, la Someșul Cald, pentru a depista de ce s-a produs accidentul. Din cercetările preliminare s-a stabilit că hidrobicicleta era acționată (coborâtă în lac și urcată pe mal ) cu ajutorului unui cablu și a unui motor electric, iar respectivul cablu a transmis curent electric în apă.

sursa: Instituția Prefectului Cluj

sursa: Instituția Prefectului Cluj

sursa: Instituția Prefectului Cluj

sursa: Instituția Prefectului Cluj

sursa: Instituția Prefectului Cluj

sursa: Instituția Prefectului Cluj

Potrivit prefectului Gheorghe Vușcan, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a deschis un dosar penal cu privire la faptă pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

 

Cabana de la Someșul Cald dotată cu hidrobicicleta acționată cu un cablu, printr-un motor electric, fusese închiriată de un grup de 10 tineri din Zalău. Un tânăr a murit luni seara și alți 7 s-au electrocutat pe lacul Tarniţa, după ce au folosit hidrobicicleta respectivă. Tinerii au vâste între 25 și 29 de ani, iar cei afectați și tranposrtați luni seara la spital au o stare de sătănate stabilă și nu sunt în pericol.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu