Închide

E oficial: premierul Florin Cîțu candidează la șefia Partidului Liberal

PoliticaTop News by Kristina Reştea - mai 30, 2021 0 45

Ceea ce era deja anticipat de ceva vreme a devenit oficial azi: premierul Florin Cîțu și-a anunțat oficial candidatura pentru conducerea Partidului Național Liberal, împotriva actualului președinte, Ludovic Orban. Prim ministrul a făcut anunțul înconjurat de lideri liberali, inclusiv primarul Clujului, Emil Boc.
„Am decis să îmi depun candidatura pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Partidul are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate, în acelaşi timp, să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Am trăit toată viaţa după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta. Vă garantez că vom fi cel puțin 8 ani la guvernare!”, a fost mesajul premierul pe pagina sa de Facebook.
În conferința de presă prin care și-a anunțat candidatura, Cîțu s-a arătat convins că va câștiga competiția cu Ludovic Orban.  „Am avut o discuţie înainte de decizie (n.r. referitoare la candidatură) cu domnul Ludovic Orban. (…) O să fie o competiţie în Partidul Naţional Liberal, din care Partidul Naţional Liberal o să iasă mai puternic la final. Eu am spus că voi câştiga. Competiţia abia începe, dar, sigur, domnul Ludovic Orban are o experienţă importantă în PNL, ca politician, premier şi o experienţă pe care o putem folosi întotdeauna pentru a merge mai departe. Este o competiţie internă în Partidul Naţional Liberal. Îi voi asigura pe liberali că, după ce voi câştiga, vor fi mândri de fiecare moment că sunt membri ai Partidului Naţional Liberal”, a mai afirmat Florin Cîţu, citat de G4Media.ro.

Întrebat dacă are ce să-i reproşeze lui Ludovic Orban, Cîţu a răspuns: „Nu. Eu am făcut şi fac parte din echipa domnului preşedinte, dar acum este o competiţie pentru viitorul PNL.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare