Închide

După şapte luni de discuţii, Banca Transilvania este pe ultimii metri în achiziţia OTP Bank, având nevoie doar de aprobările oficiale. Banca din Cluj este la a patra achiziţie a unei bănci locale, după Volksbank, Bancpost şi Idea Bank

Economie by Actual de Cluj - dec. 19, 2023 0 341

Banca Transilvania se îndreaptă cu paşi rapizi către achiziţia OTP Bank România, tran­zacţie care îi va consolida poziţia de lider pe piaţa bancară românească.

Negocierile sunt pe „ultimii metri“, cele două bănci înţelegându-se în privinţa termenilor tranzacţiei, iar anunţul oficial este aşteptat pentru începutul lunii ianuarie, după aprobarea deal-ului de către board-urile celor două bănci, conform surselor de pe piaţa bancară, arată Ziarul Financiar.

OTP Bank România este a patra bancă pe care o achiziţionează Banca Transilvania în aproape un deceniu, după preluarea Volksbank România, Bancpost şi Idea Bank.

Valoarea tranzacţiei va fi comunicată în ianuarie, ea fiind compusă din preţul plătit pentru capitalul OTP Bank, la care se adaugă sumele necesare rambursării liniilor de finanţare oferite de Budapesta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu