Închide

După ce Primăria și-a asumat proiectarea și execuția Centurii Metropolitane pe plan local, primarul Emil Boc anunță că la începutul lui 2023 se lansează prima licitație în cadrul proiectului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 22, 2022 0 392

Un prin tronson al Centurii Metropolitane a municipiului Cluj-Napoca va fi scos la licitație în luna ianuarie 2023, fiind vorba despre accesul la Spitalul Regional de Urgență din Florești, a anunțat primarul Emil Boc într-o intervenție la Napoca Live.

„Centura Metropolitană este de departe cel mai important proiect de infrastructură rutieră din România. În total are 100 de kilometri. Gândiți-vă că traversează Făgetul, Calea Turzii, Borhanciul. Nu vreți să se construiască viaducte, poduri care să se prăbușească. Trebuie studiat totul. 56 de avize ne-au trebuit. E meritul proiectanților. Avem împlinită această reușită. Acum am agreat cu Ministerul să facem noi licitațiile. Primul tronson mic va fi scos la licitație chiar în luna ianuarie, care vizează accesul la Spitalul Regional de Urgență. Trebuie finalizat înaintea spitalului, după care și celelelate tronsoane vor fi scoase la licitație. Comisia Europeană a aprobat varianta finală a programului de transport iar Centura Metropolitană apare ca proiect finanțat la pagina 41. Avem finanțarea asigurată prevăzută în programul de transport aprobat de CE, un miliard de euro în prima etapă și 400 de milioane de euro în a doua etapă (…) Lucrurile nu se pac pentru mâine sau poimâine, ci se fac pentru sute de ani înainte. Puteam să nu facem nimic, să stăm la o parte și să spunem că nu e treaba noastră ci a Guvernului. Alte primării asta fac, să facă Guvernul. Noi din 2017 am spussă facem noi. Am preluat noi, am făcut documentația, ne-am asociat și acum suntem în faza în care scoatem primul tronson la licitație, după aceea următorul”, a anunțat primarul Emil Boc la Napoca Live.

 

Condițiile asocierii cu Ministerul Transporturilor asumate de Primăria Cluj

(sursa: primariaclujnapoca.ro)

Potrivit unei Hotărâri aprobate anul acesta de către Guvern, centura Clujului a fost împățită în două etape, autoritățile locale anunțând că există deocamdată finanațare pentru prima dintre acestea care este estimată la peste 998 de milioane de euro și a căruit traseul pornește cu lucrările din zona viitorului Spital Regional de Urgență Florești (zona Muzeului Apei) și merge până la conectarea cu centura Vâlcele-Apahida. 

În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Florești și de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpenești, acest lucrări fiind estimate la peste 410 milioane de euro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare