Închide

Dumitru Fărcaș și-a recuperat taragotul furat; un polițist din București a călătorit toată noaptea cu trenul ca să i-l aducă

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 03, 2014 0 233

Taragotistul Dumitru Fărcaș și-a recuperat în această dimineață instrumentul furat în urmă cu două zile în Capitală, după ce un polițist din București a călătorit toată noaptea cu trenul ca să i-l înmâneze.

 

Dumitru Fărcaș s-a prezentat în această dimineață la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, unde i-a fost înmânat taragotul – dezasamblat, astfel că a trebuit să-l ansambleze, și s-a asigurat că funcționează cu un mic recital în fața polițiștilor prezenți la fața locului pentru fi siguri că instrumentul e  predat în condiții bune.

Am întrebat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, ce s-a întâmplat mai exact la întâlnirea dintre Fărcaș și polițiști. „S-a predat un bun recuperat”, a spus ea. „În această dimineață la sediul instituție s-a prezentat domnul Dumitru Fărcaș, care și-a preluat instrumentul muzical; l-a ansamblat și verificat în fața organelor de poliție și s-a asigurat că funcționează”.

Amintim, taragotul lui Fărcaș a fost furat dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român duminică după-masa; aici, Fărcaș urma să susțină un recital în onoarea naistului Gheorghe Zamfir, dar nu a mai apucat, taragotul fiindu-i furat din microbuz. După ce știrea a ajuns în presă, o persoană a adus instrumentul la sediul Poliției și a spus că l-a găsit într-un parc, unde ieșise la alergat. Taragotul lui Fărcaș are o vechime de o jumătate de veac.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare