Închide

DSV autorizează de Paște puncte de sacrificare a mieilor în toate orașele din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 03, 2018 0 239

Clujenii care vor să cumpere carne de miel pentru sărbătorile pascale o pot face din târgurile de animale din județ, care au fost autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor, de către Direcția Sanitar Veterinară.

Puncte de sacrificare a mieilor, temporare, sunt autorizate în târgurile de animale din Câmpia Turzii, Turda, Gherla, Dej și Huedin – plus piața agro alimentară Agro Transilvania din Dezmir, spune pentru actualdecluj.ro șeful DSV Cluj Ioan Oleleu. Acesta adaugă că în județ mai funcționează două puncte de sacrificare a animalelor, cu activitate permanentă – în comunele Mihai Viteazu și Iara.

De exemplu punctul de sacrificare a mieilor din Dezmir va funcționa de mâine până în 7 aprilie, de dimineața la ora 8 până seara la ora 18. Preţul estimativ al cărnii de miel comercializate este de 25 lei pe kilogram de carcasă. „Ceea ce ne-am propus prin deschiderea acestui punct autorizat este să susținem producătorii locali şi să încurajăm păstrarea tradiţiilor privind sărbătorile Pascale. În același timp, considerăm că e extrem de important ca toți cei care doresc să consume carne de miel să o poată face cu toată încrederea, în condiții de maximă siguranță, convinși fiind că achiziționează o carne proaspătă și a cărei sursă este verificată. Punctul de sacrificare corespunde tuturor normelor igienico – sanitare iar produsele sunt, cu certitudine, de o înaltă calitate”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Abatorul funcționează în parcarea Agro Transilvania, într-un spațiu de 24 de metri pătrați, și va fi operat de Asociația Crescătorilor de Animale Someşana.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu