Închide

Drepturi de televizare, liga a II-a. Câți bani încasează „U” Cluj din contract

Sport by Catalin Suciu - oct. 18, 2015 1 785

Digi Sport și Dolce au făcut o ofertă care va fi acceptată, cel mai probabil, de cluburile din eșalonul al doilea, în privința achiziționării dreptului  de a transmite meciuri începând cu etapa a zecea.

Valoarea contractului se ridică la 350.000 de euro, iar banii vor fi împărțiți în funcție de locul din clasament. Astfel, primele șase echipe din cele două serii vor încasa câte 15.000 de euro, următoarele 6, până la locul 12, vor lua 12.500 de euro, iar retrogradatele vor primi câte 7000 de euro.

Potrivit președintelui Ligii a II-a Profesioniste de Fotbal, Auraș Brașoveanu,în fiecare etapă vor fi transmise trei partide pe canalele Digi și Dolce, în timp ce drepturile pentru partidele care nu vor fi alese pentru televizare vor reveni cluburilor implicate, iar acestea vor putea negocia vânzarea lor unilateral, fără să aibă nevoie de acordul celor două stații media.

„Oferta făcută de Digi și Dolce este pentru actualul sezon, iar contractul care urmează să fie semnat este în valoare de 350.000 de euro. Inițial, toate cluburile vor primi o sumă egală, după care, restul banilor vor fi împărțiți în funcție de poziția ocupată în clasament. Jocurile care rămân netelevizate revin în proprietatea cluburilor și pot fi comercializate unilateral de cluburi. Banii se împart la toate cluburile și va exista un anumit coeficient de calcul. Se va împărți o sumă egală, în primă fază, la toate echipele, după care, cele care retrogradează direct după sezonul regulat nu mai încasează niciun leu. Apoi, echipele din play-off vor primi o sumă, echipele din play-out altă sumă. Echipele au acceptat acest coeficient a spus Brașoveanu, la Sport Total FM.

Astfel , fanii Universității care nu vor face deplasarea la Baia Mare sâmbăta următoare își vor putea urmări favoriții din fața televizorului. Partida dintre Baia Mare și Universitatea Cluj este programată de la ora 16:00 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport și pe Dolce Sport.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.