Închide

Două fete trimise la cerșit în Cluj de bunica lor erau torturate și lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau 800 de lei pe zi

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 30, 2019 1 654

O femeie de 53 de ani din Cluj, Luminița Rostaș, a fost reținută ieri de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj pentru trafic de minori după ce timp de zece ani aceasta și-ar fi exploatat nepoatele, de 17 și 12 ani.
”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, inculpata R.L., profitând de imposibilitatea victimelor de a-și exprima voința, prin constrângere și abuz de autoritate, a obligat minorele să practice cerșetoria, în beneficul său și al familiei sale, în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj-Napoca, situat în apropierea locuinței sale”, arată procurorii. Aceștia spun că au verificat la Direcția pentru Protecția Copilului Cluj și au aflat că cele două fete s-au aflat în atenția acestei instituții încă din anul 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi și de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerșit de către organele de poliție sau cele ale jandarmeriei. ”În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că minorele erau agresate fizic de către cei doi bunici, arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau din cerșit sume cuprinse între 400 și 800 de lei zilnic”, arată anchetatorii.

Ieri procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat o percheziție domiciliară, cu ocazia căreia la locuința inculpatei au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei telefoane mobile, suma de 1.950 euro şi mai multe documente. ”De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, nora inculpatei, în vârstă 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani”, mai arată anchetatorii.

Bunica celor două fete folosite la cerșit a fost arestată preventiv pentru 30 de zile ieri de instanța Tribunalului Cluj.

Un comentariu

  1. Defapt Boxi era capul gruparii… Baba numai executa… Noroc ca l ati prins pe boxi ! Sigur el a turnat tot! Altfel se cersea la iulius mall inca 10ani…voi politia nu sunteti in stare singuri sa faceti nimic!

Scrie un comentariu