Închide

Două dintre cele mai active firme de construcții în șantierele de proiecte industriale de anul trecut sunt din Cluj (analiză IBC Focus)

Economie by Kristina Reştea - ian. 22, 2022 0 334

Două dintre cele mai active firme de construcții în șantierele de proiecte industriale de anul trecut sunt din Cluj, arată datele unei companii de consultanță. Peste 5000 de proiecte în domeniul industrial și logistic, în diverse stadii de dezvoltare, se aflau în lucru la nivel național anul trecut, arată datele centralizate de platforma Victa, dezvoltată de IBC Focus, care monitorizează șantiere. Peste 800 de firme de construcții au fost implicate în lucrări industriale anul trecut, menționează datele citate de Economedia.

În 2021 au fost identificate 5055 proiecte din domeniul industrial la nivel național, potrivit datelor VICTA.ro. Acestea ocupă o suprafață de 15,69 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la 23,51 miliarde de lei.

De asemenea, au fost identificați 811 antreprenori generali care au executat lucrări industriale. În funcție de numărul lucrărilor, cele mai active companii sunt:

  • WINCON – 10 proiecte
  • KESZ CONSTRUCTII ROMANIA – 9 proiecte
  • COSTA VOC IMPEX – 9 proiecte
  • NESS PROIECT EUROPE – 7 proiecte
  • GRUP ASPA TBH – 7 proiecte

Wincon e o companie cu sediu în Cluj, care a exacutat lucrări pentru companii ca Bosch, Altex, Auchan, Terapia sau Sonaca Aerospace, conform portofoliului de clienți făcut publict. Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, în 2020, firma avea 166 de angajați și afaceri de 146,6 milioane de lei.

Kesz Construcții e un grup care în România are sediu tot la Cluj. În 2020, avea 93 de angajați și cifra de afaceri de 19,5 milioane de lei, potrivit MF. A lucrat la clădiri de birouri, cum ar fi sediul Băncii Transilvania, centre logistice, un aquapark, dar execută și reabilitări de biserici monumente istorice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare