Închide

Dosar penal după ce o femeie din Bistrița a ajuns la Terapie Intensivă și apoi la Cluj, infectată cu coronavirus

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - mart. 23, 2020 0 302

O femeie din Bistrița-Năsăud a fost confirmată cu infecție cu noul coronavirus Covid-19 și a fost transferată la singurul spital din Ardeal care tratează astfel de pacienți, la Cluj. În plus aceasta are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce o femeie din comuna bistrițeană Salva a fost diagnosticată cu coronavirus. Dosarul penal a fost deschis sâmbătă, 21 martie, după ce în 15 martie femeia a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cu simptome de febră şi tuse iritativă. Primele simptome le-a avut încă din 5 martie, precizează procurorii.

În 20 martie starea pacientei s-a agravat brusc, fiind transferată la secţia de terapie intensivă, a fost testată pentru infecția cu coronavirus iar rezultatul a fost pozitiv, ca urmare a fost transferată la Spitalul de boli infecţioase Cluj-Napoca, singurul din Transilvania unde sunt aduși pacienții diagnosticați pozitiv. „La internare, pacienta a declarat că nu ştie să fi fost în contact cu persoane diagnosticate cu COVID-19 sau cu persoane întoarse recent din străinătate şi nici nu a călătorit în ultimele 14 zile în străinătate”, au arătat procurorii. De ce i s-a făcut dosar penal? Răspunde pentru actualdecluj.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, Adrian Briciu: ”nu a spus cu ce s-a ocupat și că s-a deplasat. Doamna respectivă vindea diferite produse în piața din orașul Năsăud, și prin Maramureș a fost dar nu aș putea spune prin ce localități. Întrebată dacă s-a deplasat, a spus că nu, că a stat doar acasă. De aceea și testul a fost târziu, inițial i s-a recomandat un tratament de gripă. A mințit că nu a ieșit în public, că nu a intrat în contact cu alte persoane, dar lucrând în piață a intrat în contact cu foarte multă lume”.

Să precizăm în final că numărul și situația pacienților internați la Cluj rămâne secret de mai multe zile după ce un ordin al Grupului de Comunicare Strategică a interzis orice informare cu privire la cazurile de infectare, în special cele noi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare