Închide

Dorm liniștiți, poate când se trezesc nu mai au pe nimeni în partid

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 05, 2016 1 711

PNL Cluj pierde organizații locale pe bandă rulantă, în plină campanie electorală, și nici un lider nu pare interesat să-și asume vreo răspundere. Prima oară a plecat un membru important din organizația Gherla, Vlad Bărbos. Acesta a ales PMP-ul și a luat cu el o bună parte din organizația liberală. În acest moment Bărbos e e candidatul PMP și e cel mai bine cotat în intențiile de vot pentru Primăria Gherla. Liberalii au pierdut și o parte din organizația Chinteni, care a migrat de asemenea spre PMP.  O altă lovitură a venit din partea organizației PNL Feleacu. Peste 150 de oameni din vechea gardă a PNL Feleacu au ales PSD-ul, de această dată, iar principalul lor lider a devenit candidatul social-democraților pentru Primărie. Astăzi, PNL primește încă o veste proastă. 100 de oameni din organizația Mihai Viteazu au decis să se mute în obscurul PPU (Partidul Puterii Umaniste).

De ce pleacă oamenii din PNL într-un partid fărăr anvergură, precum PPU

Nemulțumirile, în mare parte, faptul că liderii de partidului  nu sunt preocupați de modul în care se mișcă lucrurile în organizațiile locale, sunt principalele argumente care-i determină pe unii liberali să dezerteze. „Motivele care ne-au influențat în luarea acestei decizii nu au fost puține. Fuziunea nereușită și sortită eșecului încă de la început, fără a fi consultați în teritoriu, multe decizii nedrepte și haos la nivel județean, atragerea în partid a tot mai multor persoane fără caracter și „coloana vertebrala”, înlăturarea persoanelor capabile din vechiul PNL , muncă neapreciată niciodată. Am fost buni și contactați numai la lipit afișe și umblat din poartă în poartă, dar când s-a desemnat numele candidatului la primărie am aflat din presă iar lista pentru consiliul local stă dosită sau rătăcită într-un sertar prăfuit, pentru că noi nu am fost contactați” – au transmis demisionarii pe pagina de Facebook a organizaței PNL Mihai Viteazu.

Impresiile co-președintelui PNL Cluj, Marius Nicoară

În opinia liderului vechii gărzi a PNL, situația celor care decid să plece din partid nu poate fi reparată în nici un fel. Adică de ce-ar alege 100 de oameni să plece dintr-un partid mare precum PNL-ul într-un obscur PPU?  „Voiau sinecuri. Toți vor funcții, vor să fie pe liste de aleși locali. Nu se poate să-i punem pe toți. Și sigur, celor care nu le convine le este mai ușor să-și aleagă un alt drum. În cazul lor chiar nu avem ce să facem” – a opinat senatorul Marius Nicoară. El a găsit o justificare și pentru membrii organizației Feleacu, care au ales PSD-ul: „Cei din PNL Feleacu nu s-au înțeles cu noii veniți din PD. Liderul organizației noastre dorea să candideze pentru Primărie. Nu s-a putut pentru că protocolul spunea clar că trebuia susținut primarul în funcție (adică primarul PD  n.red). N-a înțeles acest lucru, s-a supărat și a plecat în PSD”.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare