Închide

Domeniile cu cele mai multe angajări la Cluj. Top locuri de muncă cu cele mai mari salarii

EconomieTop News by Kristina Reştea - sept. 06, 2022 0 486

Clujul are un nivel salarial foarte apropiat de București, mai ales în „industrii cheie”, cum e IT-ul, spun reprezentanții platformelor cu locuri de muncă. Județul este constant în topul zonelor cu cele mai multe locuri disponibil. Care sunt cele mai bine plătite domenii?
În luna august, pe platforma  eJobs.ro au fost postate aproximativ 6.200 de joburi pentru orașul Cluj-Napoca, arată datele transmise de reprezentanții platformei, la solicitarea Actualdecluj.ro. Domeniile care au făcut cele mai multe angajări au fost: retail, servicii, turism, industria alimentară, IT, transport / logistică și construcții. Cele mai mari salarii sunt oferite de angajatorii din IT, inginerie, automatizări, banking și construcții.
Pe BestJobs, cele mai multe oferte disponibile pentru clujeni sunt în Vânzări, IT/ Telecom și Financiar/ Contabilitate. Clujenii pot găsi numeroase oferte de angajare în Management, Inginerie, precum și în Producție/ Logistică, iar cel mai bine pot câștiga în Management și IT/ Telecom.

Clujul are un nivel salarial foarte apropiat de București, mai ales în industrii cheie, cum este IT-ul, menționează Ana Vișian, manager de marketing la BestJobs. Unul dintre cel mai bine plătite locuri de muncă este cel de FullStack TypeScript Developer, cu o medie de 4.000 de euro, pe lună. Un Senior Java Developer poate accesa un salariu mediu de 2.500 euro pe lună, iar un Manager vânzări cu experiență ajunge și la 2.000 de euro/lună, în timp ce un tehnician utilaje agricole are un salariu mediu lunar de 1.500 euro. Un Reprezentant vânzări, cu peste 5 ani de experiență poate câștiga un salariu net lunar de 1.400 euro.

Cât câștigă, în medie, clujenii?

Numărul angajaților din Cluj crește constant. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică, efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii iunie 2022 a fost de 271.023 persoane, în creștere cu 83 persoane comparativ cu sfârșitul lunii mai 2022 și cu 6117 persoane mai multe față de luna corespunzătoare din anul 2021.

Câștigul salarial mediu net în luna iunie 2022, în județul Cluj a fost de 4712 lei, mai mic cu 152 lei comparativ cu luna anterioară și cu 535 lei mai mare față aceeași lună a anului 2021. Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna iunie 2022, a fost mai mare cu 11,8%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după Municipiul București.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.