Închide

Doi studenți din Cluj, soț și soție, săltați de SRI pentru legături cu rețeaua teroristă Statul Islamic

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 01, 2017 0 1641

Doi soți germani ce locuiau la Cluj , studení la UMF, au fost declarați indezirabili în România pentru zece ani după ce SRI a descoperit că „derulau activități ce constituie riscuri la adresa securității naționale”.

Doi cetățeni germani au fost declarați indezirabili în România pentru zece ani după o sentință decisă azi de instanța Curții de Apel București. SRI nu a dat publicității numele celor doi, ci doar inițialele – M.B. și N.R. „M.B. și N.R. au intrat în atenția Serviciului nostru în cursul anului 2016, întrucât derulau activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri la adresa securității naționale”, arată SRI. „Aceștia au parcurs un proces rapid de (auto)radicalizare și au aderat la ideologia organizației teroriste Daesh, manifestând o predispoziție spre violență. M.B. și N.R. au derulat activități de propagandă și îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Mai mult, pe parcursul șederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh”. SRI susține că a acționat în scopul prevenirii materializării ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, „rezultate din prezenţa şi activităţile desfăşurate pe teritoriul României de către cetăţenii străini”.

Cei doi erau monitorizați de SRI încă de anul trecut. „Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informații în cooperare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și ca urmare a sesizării Curții de Apel București, de către organele abilitate (…) s-a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a doi cetățeni germani, M.B. și N.R., unul dintre ei de origine siriană, pentru o perioadă de 10 ani”.
Cei doi, soț și soție, locuiau la Cluj, unde erau studenți la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie. Bărbatul era originar din Siria.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare