Închide

Doi polițiști din Florești sunt cercetați pentru luare de mită după ce au acceptat bani ca să nu dea amenzi șoferilor indisciplinați, unul a fost arestat preventiv

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 18, 2021 0 948

Doi polițiști din Cluj sunt cercetați pentru luare de mită și alte două infracțiuni.

Vineri a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la sediul secției de poliție de care aparțin, ulterior cei doi agenți de poliție fiind conduși, în temeiul mandatelor de aducere, în fața procurorului de caz, în vederea audierii lor ca suspecți. Aceștia sunt acuzați de infracțiunile de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în scopul obținerii unui folos necuvenit și fals intelectual, și au fost reținuți pentru 24 de ore. Sâmbătă procurorul de caz a dispus luarea măsura controlului judiciar față de unul dintre agenții de poliție, iar privitor la celălalt agent de poliție, judecătorului de drepturi și libertăți  de la Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. ”În fapt, cei doi agenți de poliție, în perioada mai-octombrie a anului 2021, au pretins, au primit și au acceptat sume de bani cuprinse între 200-500 lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancțiunilor contravenționale și atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor”, au explicat anchetatorii.

În sarcina unei agente de Poliție s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de luare de mită – trei acte materiale, abuz în serviciu – două fapte și fals intelectual – patru acte materiale. Celălalt agent cercetat e acuzat de două fapte de luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual.

Procurorul de caz a reținut că agenta, în 16 mai, dimineața înainte de ora 3, a cerut bani de la un șofer cu ocazia controlului efectuat în trafic după ce acesta a încălcat linia continuă care desparte sensurile de mers, nu avea documentele asupra sa și nici stingător de incendiu, iar ulterior a primit de la acesta suma de 50 euro care nu i se cuvenea. Colegul său a falsificat procesul-verbal de amendare prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului.

În 27 iunie, dimineața după ora 2, cei doi au cerut bani de la un șofer oprit în trafic, 500 de lei, după ce și acesta încălcase marcajul continuu, nu respectase indicatorul de obligare la dreapta și nu avea nici echipamentele obligatorii – stingător, trusă medicală și triunghiuri reflectorizante. Ulterior cei doi au falsificat un proces-verbal prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Totodată, în urmă cu câteva zile, în 7 octombrie, în jurul orei 1 dimineața, cei doi au cerut 500 de lei de la un șofer oprit în trafic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu