Închide

Doi fermieri din Cluj, acuzați de fals, uz de fals și tentativă de înșelăciune; cum au vrut să păcălească UE ca să obțină subvenții ilegale

Actualitate by Actual de Cluj - mai 22, 2015 0 313

Doi fermieri clujeni sunt cercetaţi de poliţişti după ce ar fi încasat ilegal subvenţii de la Uniunea Europeană pentru cultivarea terenurilor agricole.

Polițiștii spun că cei doi ar fi solicitat anul trecut ajutor financiar, pentru care, ca să-l obțină, au prezentat situaţii nereale. „S-ar fi depus cereri pentru a se obţine subvenţii pentru circa 120, respectiv pentru aproximativ 1.200 de ovine, care, în primul caz nu ar fi fost găsite în fapt, iar în cea de-a doua situaţie existau doar aproximativ 210”, explică polițiștii, adăugând că prejudiciul urmează să fie stabilit de organismele UE. Cei doi fermieri sunt doi bărbați de 25 şi de 46 de ani, din Săcuieu şi Unguraş, care sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă la înşelăciune, fapte prevăzute de Codul penal.

Dosarele de urmărire penală au fost înaintate către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare