Închide

Doi elevi au tâlhărit un clujean care ieșea din club la ora 6 dimineața, le-a aruncat 200 de lei ca să scape de bătaie, au luat banii și i-au jucat la ”păcănele”, sunt condamnați la daune morale de mii de lei

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 10, 2024 0 276

Doi elevi au tâlhărit un clujean care ieșea din club la ora 6 dimineața, le-a aruncat 200 de lei ca să scape de bătaie, au luat banii și i-au jucat la ”păcănele”.

S-a întâmplat în 7 ianuarie în jurul orei 6 dimineața, când doi elevi minori de 16 și 15 ani au luat la bătaie o persoană care mergea spre casă dinspre clubul NOA pe Calea Dorobanților. Pe drum persoana vătămată a sesizat că este urmărită de cei doi. Unul dintre aceștia a ajuns în dreptul persoanei vătămate si i-a aplicat acesteia o lovitură cu pumnul în stomac si ulterior alte două lovituri în zona capului, provocându-i căderea pe trotuar. În momentul imediat următor a ajuns si celălalt agresor, care împreună cu primul au continuat să agreseze pe persoana vătămată, aplicându-i lovituri la nivelul corpului, deși victima încerca să se îndepărteze de cei doi.

În timpul agresiunii inculpații au tras-o pe persoana vătămată de haina de culoare neagră cu care era îmbrăcată, iar în încercarea de a scăpa de agresori, persoana vătămată a renunțat la geacă, iar ulterior a scos din portofel două bancnote de 100 lei pe care le-a aruncat pe trotuar spre inculpați, crezând că aceștia vor banii, fugind ulterior de la fața locului. Agresorii au renunțat să mai urmărească victima, aplecându-se asupra gecii acesteia pe care au controlat-o de bunuri, ridicând totodată de pe jos si suma de bani sustrasă, după care au împărțit cele două bancnote.
După câteva momente, aceștia au revenit la geaca persoanei vătămate, luând-o de pe jos si au plecat în urma persoanei vătămate, însă la scurt timp s-au întors la locul faptei si după ce au mai verificat încă o dată conținutul buzunarelor, inculpații au abandonat-o pe treptele imobilului de la nr. 63 de pe Calea Dorobanților, împreună cu un adidas al persoanei vătămate pe care aceasta l-a pierdut în urma agresiunilor fizice exercitate.

Ulterior, cei doi s-au deplasat spre magazinul din vecinătate, de unde au cumpărat un pachet de tigări și o doză de suc, achitând produsele cu o bancnotă de 100 de lei. În continuare, autorii s-au deplasat la o sală de jocuri de noroc  unde au jucat la aparate restul sumei de bani sustrasă.

Agresiunile fizice săvârșite asupra victimei i-au provocat acesteia leziuni traumatice care necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale conform raportului de expertiza medico-legală aflat la dosarul de tâlhărie calificată deschis în urma agresiunii.

Inculpații au recunoscut faptele comise în timpul audierii din cursul urmăririi penale, dar și în cursul judecății. Cu toate acestea, cei doi inculpați minori nu au făcut eforturi pentru a se împăca cu victima sau pentru a acoperi prejudiciul deși au declarat că doresc să facă acest lucru. ”În ceea ce privește motivul săvârșiri infracțiunii și scopul urmărit, instanța reține faptul că, inițial, inculpații s-au rezumat la urmărirea și agresarea persoanei vătămate, profitând ulterior de banii obținuți din această acțiune de lovire. Prin urmare, există două motive pentru care cei doi au comis fapta de tâlhărie calificată în coautorat: pe de o parte, intenția de a șicana și mai apoi agresa, iar pe de altă parte, dorința de a face rost de bani într-un mod facil și rapid, ambele motive fiind reprobabile”, a arătat instanța în motivarea deciziei de condamnare consultată de actualdecluj.ro.

Cei doi, aflați sub control judiciar, au fost condamnați penal la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Aceștia au fost obligați însă de de asemenea, sub latura civilă a procesului, la plata unor daune morale de 500 de lei – suma sustrasă plus valoarea gecii abandonate, plus 8.000 de lei ca daune morale – o mie de lei pentru fiecare zi de îngrijire medicală.

Decizia, luată ieri de Judecătoria Cluj-Napoca, e atacabilă cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare