Închide

Amendă penală de o mie de euro și 3.000 lei daune morale pentru un clujean care a luat la bătaie șoferul unei combine agricole pentru că nu a terminat lucrările de recoltare pe tarla

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 10, 2024 0 104

Amendă penală de o mie de euro pentru un clujean care a luat la bătaie șoferul unei combine agricole pentru că nu a terminat lucrările de recoltare pe tarla.
Se întâmplă la Cluj: un bărbat a fost condamnat ieri la plata unei amenzi penale de 5.000 de lei, adică puțin peste o mie de euro, după ce a luat la bătaie șoferul unei combine care a întrerupt recoltarea pe tarlaua sa.
A fost deschis dosar penal iar în rechizitoriu se arată  că inculpatul în 12 august 2021, în jurul orei 17, în timp ce se afla pe terenul situat în zona denumită popular ”Șarampău” din Apahida, pe fondul nemulţumirii legate de cultivarea recoltei sale de orz de către  victimă, a lovit-o pe aceasta cu pumnul în zona feţei, cauzându-i leziuni care au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de lovire sau alte violenţe.
Totul a început în ziua respectivă dimineața în jurul orei 10, când victima recolta orzul aparținând inculpatului. Întrucât combina s-a defectat, victima s-a întors acasă, context în care a fost abordat de un martor care i-a cerut să recolteze şi cultura lui de orz. În cadrul discuțiilor purtate cu acesta din urmă, șoferul combinei i-a spus acestuia că utilajul de recoltat e defect, rugându-l să îl ajute să îl repare.  A doua zi, în 12 august 2021 în jurul orei 16, victima l-a contactat pe inculpat pentru ca acesta să vină să-şi ia cerealele din utilaj, acesta neputând fi golit când era defect. Inculpatul a venit și a luat cerealele, apoi a întrebat-o pe persoana vătămată când va reveni să termine de secerat, aceasta răspunzând că va merge mai întâi la cel care l-a ajutat cu reparaţia utilajului, căci fără ajutorul lui, nu şi-ar mai fi putut desfăşura activităţile, şi abia ulterior va termina activitatea începută la cultura de orz a inculpatului.
După o oră însă, inculpatul a venit pe terenul situat în zona denumită popular ”Râtul Jucului” din Apahida, unde l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe șoferul combinei. Acesta s-a prezentat ulterior la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca, unde a fost examinat medico-legal şi s-a constatat că prezintă leziuni traumatice care pot data din 12 august 2021, și care au fost produse prin lovirea cu un corp dur şi necesită pentru vindecare un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul nu a recunoscut lovirea persoanei vătămate, însă a confirmat că a avut un diferend legat de faptul că aceasta din urmă nu încheiase activitățile agricole pe terenul său.
Inculpatul a fost condamnat ieri de Judecătoria Cluj-Napoca la plata unei sume de 5.000 de lei amendă penală – adică 250 de zile de amendă a 20 de lei, pentru  săvârşirea  infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Acesta a fost condamnat și la plata a 3.000 de lei către victimă cu titlul de daune morale și 1.500 cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu avocat, și 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia, luată ieri, e atacabilă cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu