Închide

Doi clujeni în comisia care elaborează proiectul de țară al României

Politica by Actual de Cluj - sept. 21, 2016 0 330

Doi clujeni se numără printre cei aleși să facă parte din comisia prezidențială pentru elaborarea proiectului de țară.

Nominalizările pentru comisie au venit aseară – sunt în total 23 de persoane, între care zece independenți, câte doi reprezentanți ai partidelor parlamentare și un reprezentant al guvernului. Între cei zece independenți se numără și doi clujeni, e vorba de academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul universității „Babeș-Bolyai”, și profesorul universitar Vasile Pușcaș, fost negociator-șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană, în urmă cu zece ani.

Constituirea acestei comisii pentru elaborarea proiectului de țară vine după momentul deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. Comisia va funcționa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale. „Drept urmare, există doi consilieri prezidenţiali, Leonard Orban şi Cosmin Marinescu, care vor coordona lucrările acestei comisii prezidenţiale. Şi, în acelaşi timp, există zece personalităţi, care vin în componența acestei comisii prezidenţiale, în nume propriu, nu în numele instituţiilor unde au lucrat sau lucrează, tocmai pentru că sunt persoane care au competenţe dovedite, experienţe în domenii de specialitate, sunt persoane cu o notorietate mare, care au o cunoaştere bună a realităţilor europene, afacerilor europene. Veţi regăsi în această listă nume importante – sociologi, economişti, specialişti în politici europene”, explică purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi. Astfel, prima şedinţă va fi prezidată de președinte, iar ulterior e de așteptat ca aceste ședințe să aibă loc lunar, „şi undeva la mijlocul anului viitor ar trebui ca această comisie prezidenţială să-şi încheie activitatea”.

„Această comisie nu va face o listă de măsuri, nu va fi o strategie, va fi un document politic. Vor fi trasate niște obiective, nişte ţinte clare care să arate cum trebuie să se dezvolte România, ce linii de dezvoltare, de modernizare trebuie să urmeze România în perioada următoare. Practic, cum ne dorim să arate România ca membru al Uniunii Europene. Ce nivel de ambiţii vrem să avem ca membru al Uniunii Europene. Care este locul nostru, care este rolul nostru în Uniunea Europeană”, a explicat Dobrovolschi. După elaborarea proiectului acesta va fi supus unei dezbateri publice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare