Închide

Doi activiști pentru pace din Liberia și Nigeria, studenți la Cluj, fac piesă muzicală pentru cei care luptă în linia I împotriva coronavirusului

Actualitate by Actual de Cluj - mai 27, 2020 0 67

Doi activiști pentru pace din Liberia și Nigeria mutați la Cluj au compus o piesă muzicală pentru cei care luptă în linia întâi.

Charles Wratto și Suleyman ”Go slo” Kuta sunt doi activiști pentru pace în cadrul Asociației Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței din Cluj și se află la Cluj-Napoca la studii. Suleyman: ”deja lucram de acasă, cursurile se mutaseră online, trăiam într-o izolare totală de două luni. Mi-am dat seama cât de greu le e celor din spitale să revină la familii fără să poată să-și îmbrățiseze copiii, mi-am dat seama ce dificil le este și celor din forțele de ordine care au patrulat non-stop pentru a se asigura că noi restul respectăm regulile și că ne va fi bine. Pentru toți aceștia este acest cântec”.

Structura melodica a fost adusă din Mali, unde Charles Wratto a lucrat cu un producător muzical local, Debro Beat, în timpul proiectului umanitar #UnitedForMali, pe care CPVP l-a implementat în două tabere de refugiați din capitala Bamako la începutul acestui an. Producția muzicală a piesei a fost înregistrată în studioul cunoscutului DJ Maxx de la DJ Project iar de videoclip s-a ocupat Alex Bulgaru, coleg cu Charles și Sule în asociație. În materialul video apar oameni din peste 20 de țări din Europa, Africa, Asia și America, între care artistul reggae ivorian Tiken Jah Fakoly, actorul nigerian Jim Iyke, ambasadorul Sierra Leone în Emiratele Arabe Unite, un politician din Sri Lanka, judecătorul Cristi Dănileț sau maestrul de capoeira Banto Dos Santos.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare